Hearthstone'a Ciddi Zamlar Geliyor

Ne yaptın Blizzard?

Blizzard 22 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere Hearthstone içinde sunulan ürünlerin fiyatlarını arttıracağını duyurdu.

Firma bunun için “zaman zaman çeşitli ülkelerdeki fiyat politikalarımızı gözden geçirip yerel ve bölgesel pazar koşullarını dikkate alarak değişiklikler yapabiliyoruz” şeklinde bir açıklama yapsa da yapılan zamlara baktığımızda pek de yerel koşulları göz önüne almış gibi görünmüyorlar. Özellikle de bazı ülkelerdeki zamların genele göre çok yüksek olması oyuncuların şimdiden büyük tepkisi çekti. Örneğin Euro bazında tüm fiyatlar yalnızca %11 oranında artarken, İngiltere’deki fiyatlar Sterlin bazında %30 ile %50 arasında artmış durumda.

Tabi burada bizi esas ilgilendiren bu artışların bize olan yansıması. Bildiğiniz gibi PC’de Hearthstone oynarken alımları Euro üzerinden yapıyor olsak da oyunu Android üzerinden oynuyorsak fiyatlar bize Türk Lirası cinsinden sunuluyordu. Bizdeki artışların ne kadar olduğunu görmek üzere hemen telefonuma Hearthstone kurdum ve manzara hiç de iç açıcı değil. Aşağıda paketlerin eski fiyatları ile yeni fiyatlarını görebilirsiniz:

hearthstone-prices

Bu artıştan etkilenmeyecek tek ürün ise Un’goro öncesi satın alınabilen 50'lik deste paketi (fiyatı hala 129,99₺), oyuncuların zamdan ötürü bu pahalı paketten vazgeçmesini istemiyorlar herhalde.

Blizzard’ın işi artık iyice oyuncuların nasıl daha çok paralarını alabilirize dönüştürmüş olması şahsen benim hiç hoşuma gitmiyor. Umarım tepkilere kulak tıkamaz ve bu anlamsız zamları hayata geçirmezler diyeceğim ama pek ümidim olmadığını da eklemeliyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum