Hearthstone'un Erişilebirlik Modunun Yaratıcısı, Yorulduğu İçin Modu Bıraktı

Artık top Blizzard'da

Hearthstone'un görme engelli ve/veya görüş kapasitesi düşük oyuncular tarafından da ekran okuyucu yazılım ve klavye kontrolleriyle rahatça oynanabilmesini sağlayan Hearthstone Access modunun yaratıcısı, modu geliştirmeyi bıraktığını açıkladı.

Guide Dev bu modu 2021 yılından beri geliştiriyordu, 24.6 versiyonu ise yayımlanan son versiyon olacak.

"Bunca zamandır Hearthstone Access'ı sırtımda taşımak git gide daha zor bir hal aldı ve artık geri çekilmemin vakti geldi. Bunu yapıyor olmaktan gerçekten nefret ediyorum ama son birkaç aydır inanılmaz derecede meşguldüm ve her şeye yetişmekte ciddi anlamda zorlanmaya başladım." diyor Guide Dev.

Hearthstone sürekli güncelleme aldığından Hearthstone Access modunun da iki haftada bir güncellenmesi gerekiyordu ve Guide Dev artık buna ayıracak vakti olmadığını söylüyor. "Tüm bu yeni ve gelecek olan güncellemelere baktığımda Hearthstone Access'in her yamayla daha kötüye gittiğini (Hearthstone iyiye giderken) düşünüyorum. Hedefim bu değildi ve bundan hiç memnun değilim" demiş Guide Dev.

Konu hakkında Blizzard topluluk yöneticisinden de bir açıklama geldi ve Guide Dev ile önceden birlikte çalıştıklarını, modun yapımını kolaylaştıracak adımlar attıklarını ve Hearthstone'un erişilebilirliğini artıracak şekilde çalıştıklarını söyledi. Blizzard gelecekte "görme engelli ve görüş kapasitesi düşük oyuncuların oyuna geri dönmelerini sağlayacak erişilebilirlik özelliklerini eklemek için neler yapabileceğine bakacaktır" da deniyor. Yani top artık Blizzard'da.

Hearthstone Access modunun engellilerin hayatına nasıl dokunduğuna dair çok güzel bir yazı okumak isterseniz de Eurogamer'ın makalesini şuraya bırakayım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum