Heaven 17'nin Şarkı Yazarı, Rockstar'ın GTA 6 İçin Yaptığı Teklife Çok Kızmış

Demek ki önce mailin en aşağısından başlamak lazımmış

Heaven 17'nin grup üyesi ve şarkı yazarlarından Martyn Ware, Rockstar ile olan diyaloğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Ware'in iddiasına göre Rockstar, kendisiyle bir şarkısını Grand Theft Auto 6'da kullanmak üzere anlaşma yapmak istemiş ancak Ware Rockstar'ın yaptığı teklifi hiç de hoş karşılamamış.

Teklif yapılan şarkı Heaven 17'nin 1983 tarihli hit parçası Temptation.

Geçenlerde yayıncılarım bana Rockstar Games adına ulaştılar, Temptation'ı Grand Theft Auto 6'da kullanmak istiyorlarmış.

Doğal olarak elde edebileceğim zenginlik için heyecanlanmıştım, sonra da teklifin yapıldığı mailin aşağısına doğru indim...

Yapılan teklif 7500 dolardı - oyundan alabileceğim tüm gelecek teliflerden sonsuza dek feragat etmem için teklif edilen para bu!

Grand Theft Auto 5... sıkı durun...

8.6 MİLYAR DOLAR kazanmıştı...

"Ama bunun yaratacağı farkındalığı düşün"

Gidin de kendinizi becerin!

Ware'in bu mesajı üzerine yorum yazan bazı takipçileri böyle bir fırsatı tepmesinin aptalca olduğunu, GTA 6 gibi bir oyunda yer almanın uzun vadede çok büyük avantajları olacağını söylemiş ama bunlar Ware'i ikna etmeye yeterli değil.

20 yıldır sanatçıların haklarını koruma üzerinde çalıştığını söyleyen Ware GTA'yı bildiğini, bu teklifin kabul edilemez olduğunu söylüyor. "Artan farkındalık diyorsunuz da, şarkı ekstradan 1 milyon kez dinlense yazarlar sadece kişi başı 1000 dolar falan kazanabiliyor" diyen Ware, teklif 75 bin dolar olsaydı kabul edebileceğini de eklemiş. Ama görünüşe göre Rockstar daha yüksek bir teklif yapmayı reddetmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum