Hellboy Yeni Yönetmen ve Oyuncularla Yeniden Çekilecek

Üzülmemek elde değil..

Modern çizgi roman uyarlarlamalarının öncüsü olarak kabul edebileceğimiz Hellboy'un devamının gelmeyeceğini ne yazık ki bir süre önce yönetmen Guillermo Del Toro tarafından yapılan açıklama ile öğrenmiş ve hüzünlere boğulmuştuk.

Son günlerde çıkan yeni bir Hellboy filminin çekileceği dedikoduları ise bizleri heyecanlandırmıştı. Hellboy'un yaratıcısı Mike Mignola'nın yaptığı açıklama ise bizleri oldukça şaşırtı. Evet, Hellboy yeni bir yönetmen, yeni bir başrol oyuncusu ile sıfırdan başlayan bir hikaye ile R rated yani 18 yaş ve üzeri olarak yeniden çekilecek. Neil Marshall'ın yöneteceği filmde Hellboy'u ise Stranger Things'teki polis olarak hatırlayacağımız David Harbour canlandıracak. 

Gelelim bu haberin neden interneti birbirine düşürdüğüne. Öncelikle Guillermo Del Toro'nun aylar önce yaptığı açıklamaya bakalım. Filmi yapacak bütçe ve stüdyo bulmakta zorlandığını açıklayan Del Toro film için çok büyük planları olmasına rağmen vazgeçmişti. Madem bir seriyi yeniden başlatacak bir bütçe var elinizde neden Del Toro'ya vermiyorsunuz diye soruyor insanlar doğal olarak. Ek olarak Hellboy'u canlandıracak David Harbour yerine yine Ron Perlman'in başrolde yer almasını istiyor herkes. Hellboy'un kendisi ile özdeştiğini ve başka bir ismi görmek istemediklerini belirtiyorlar.

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. Guillerme Del Toro'nun Hellboy filmleri oldukça iyiydi ve hikayesi bitmemişti. Ron Perlman ise gerçekten cehennemden fırlamış gibiydi. Fakat Del Toro'nun son film için istediği bütçe muhtemelen yeni filmin bütçesinin üç dört katı. R Rated filmler genelde çok yüksek bütçeye sahip olmazlar. Bu bağlamda Hellboy'a yaş sınırı ve onun için yeterli bir bütçe ayrılmıştır. Yani olayın çok büyük bir kısmı ticari ve finansal problemler çerçevesinde gelişiyor. Ron Perlman olayı ise biraz daha farklı. Kendisi artık 67 yaşında ve bildiğiniz gibi ağır makyaj ve kostüm sürecinden geçmek zorunda Hellboy'u oynamak için. Doğal olarak daha genç ve üzerine devam filmleri çekebilecekleri bir isme yönelmişler.

Şahsen tabii ki de Guillermo Del Toro gibi bir dahi ve tutmuş olan Ron Perlman ile hikayenin sonlanmasını isterim. Ama şartlar gereği yeni bir Hellboy filmine de pek hayır diyecek lüksümüz yok değil mi? Keşke hikayenin sonunu izleyebilseydik, Hellboy The Golden Army izlediğim en iyi filmlerden biriydi...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum