Helldivers 2, Eş Zamanlı Oyuncu Sayısında Önceki Sony Oyunlarının Toplamını Geçti

Sony’de yüzler gülüyor

Helldivers 2’den iyi bir performans bekliyorduk beklemesine, ama beklentileri de aşmayı başardı diyebiliriz, öyle değil mi? Önce, God of War’un eş zamanlı oyuncu sayısını ikiye katlayıp zirveye oturdu. Şimdi de bu zamana kadar PC’ye çıkan tüm PlayStation oyunlarının toplamı kadar eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşarak yeni bir başarıya daha imza atmış oldu.

SteamDB verilerine göre, Helldivers 2 dün itibariyle 409.367 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmış bulunuyor. Daha önce Steam’e çıkan PS oyunlarının eş zamanlı oyuncu sayısında gördükleri zirve sayılar toplandığında 300.359 gibi bir değere ulaşılıyor. Dolayısıyla Helldivers 2, bu sayıyı %36 aşmış durumda. Arkasına aldığı rüzgarla bu sayının daha da yükselmesi mümkün.

Öte yandan böyle bir karşılaştırma yapılırken bir noktayı da gözden kaçırmamak lazım. God of War ve Horizon Zero Dawn gibi oyunlar konsol çıkış tarihlerinden çok sonra PC’ye çıkmışlardı. Helldivers 2 ise, PS5 ile aynı anda PC’ye geldi. Dolayısıyla, ömür döngüsünün hemen başında olmasının avantajıyla yüksek sayıda oyuncu çekmesi çok da şaşırtıcı olmasa gerek. Yine de hatırı sayılır bir başarıya imza attığını belirtmek lazım.

Helldivers 2, bu performansı ne kadar daha devam ettirecek ve bu dönemi nasıl bir rekorla kapatacak bakalım.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum