Hideki Kamiya, PlatinumGames'in 1 Nisan Şakasını Anlattı

Platinum 4 bu olmasa gerek

Bildiğiniz gibi PlatinumGames'in Platinum 4 sitesinde 4. açıklamanın 1 Nisan tarihinde yapılacağı söyleniyordu ve bunun da büyük bir oyun olmasını bekliyorduk. Ancak sabah saatlerinde Platinum Games'in Twitter hesabından atılan mesaj işleri biraz değiştirdi çünkü mesajda "bunu uzun zamandır bekliyordunuz ve nihayet zamanı geldi! Merakla beklenen dördüncü Platinum4 duyurumuz için 1 Nisan'dan daha iyi bir gün seçemezdik. En yeni fragmanımızı kaçırırsanız aptallık edersiniz!" deniyordu :) Elbette bu mesajdaki #AprilFools, #AprilFoolsDay, #Gotcha, #Pranked, #lol, @HAMSTER_Corp etiketleri bunun bir şaka olduğunu söylüyordu, yani gerçek sanıp da "bu muydu yapacağınız duyuru" diye söylenmenin bir anlamı yok.

Bu eğlenceli videoda PlatinumGames yeni arcade makinesi Neo-Classic Arcade'i ve ilk oyunu Sol Presta'yı tanıtıyor ve oyunun Hamster Corp işbirliğiyle geliştirildiğini söylüyor.

Videoda Sol Presta'nın Presta serisinin yeni oyunu olduğu söyleniyor, güya 1980'deki Moon Presta ve 1985'teki Terra Presta'nın devamıymış. 80'li yıllarda Moon Cresta ve Terra Cresta isminde iki arcade oyunu vardı ve bunlar 2014 yılında Hamster Corp tarafından PS4 ve Switch için Arcade Archives serisi içinde tekrar yayınlanmıştı.

PlatinumGames'in ünlü ismi, tasarımcı ve yönetmeni Hideki Kamiya her ihtimale karşı bunun 1 Nisan şakası olduğunun farkına varamayanlar için ekstradan açıklama da yapmış.

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da PlatinumGames olarak 1 Nisan şakası için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Zor günlerden geçiyoruz ve ben de bir eğlence insanı olarak hepinizi keyiflendirmek istedim. Bu şaka için bizimle işbirliği yapan Hamster Corp'a teşekkür ediyorum. 1 Nisan şakası hazırlarken iki kuralım vardır. Birincisi bunun bir şaka olduğu bariz olmalı. İkincisi bunun gerçek olmadığını fark ettiğinizde hayal kırıklığı yaşamamalısınız. Bu iki kurala uyarak bu şakayı hazırladık ve çok da hoşumuza gitti. Eğer bu şaka ile PlatinumGames şaka yaptığında bunu tüm gücüyle yaptığını bir kez daha fark etmenizi sağladıysam çok mutlu olacağım." diyor Kamiya.

Şimdi benim asıl merak ettiğim 1 Nisan'da yapılacağı açıklanan dördüncü duyurunun ne zaman geleceği? Acaba inanalım diye yarına mı sarkıtacaklar? Bunca zamandır 4. duyuru diye şakayı planlamış olamazlar, çünkü Kamiya'nın ikinci kuralına ters düşer bu durum :)

YORUMLAR
zikinu
1 Nisan 2020 14:51

Yani adam hakli. Yeni NieR Automata'yi gosterip saka yaptik deseler oyuncu milleti affetmez adamlari.

lorenzo08
1 Nisan 2020 12:31

Gülmeyi unuttuk be kardeşim.

Parolamı Unuttum