Hile Yapan Guild Wars 2 Oyuncusuna Unutulmaz Ceza

Soyuldu, öldürüldü, tedavülden kaldırıldı

Guild Wars 2’nin yapımcısı ArenaNet, hile yapan ve diğer oyunculara acı dolu saatler çektiren kullanıcılarından birine tarihi bir ceza verdi. Oyuncuların videolu şikayeti üzerine hesabı ele geçirilen hilekarın karakteri önce çırılçıplak soyunduruldu, ardından yüksek bir yere çıkıp intihar ettirildi, sonra da tüm hesapları tek tek silindi. Hem de milyonların gözü önünde…

Kotaku’nun yazdığı habere göre Guild Wars 2 forumları bir süredir hayli hararetli tartışmalara konu oluyormuş. Çünkü hile yapan bir oyuncu haftalardır oyunun en geniş haritalarından biri olan World vs World PvP’de diğer oyunculara illallah dedirtiyormuş. Absürdlük derecesinde zarar verebilen, istediği yere teleport olan ve imkânsız çatışmalardan yara bile almadan çıkan hilekar önemli yapıların içinde pat diye belirip orayı ele geçiriyor, yoluna çıkan tüm oyuncuları da öldürüyormuş.

Sonunda oyunculardan biri hilekarı iş üstünde yakalayıp bir videosunu çekmiş ve ArenaNet’e yollamış. Firma yetkililerinden Chris Cleary oyuncuya teşekkür edip forumda şu açıklamayı yapmış:

Hilekarın hareketlerini oyunun içinde görmemize gerek yok, bazen video olarak sunulan bir kanıt o kişiyi takip etmeye başlamam için yeterlidir. Bu durumda, video onun kim olduğunu bulmam ve harekete geçmem için yeterli oldu. Video için teşekkürler, ben de ona eşlik etmesi için sizlere hilekarın son dakikalarını gösteren bu videoyu sunuyorum. Ve evet, banlandı…

Bahsi geçen videoyu aşağıda bulabilirsiniz. Bazı oyuncular firmanın bu hareketini neşeyle karşıladı, bazılarıysa böyle “saçma sapan videolar” çekmekle uğraşacaklarına vakitlerini oyunun gediklerini kapatmaya harcamaları gerektiğini savundu. Eh… herkesi memnun etmek kolay değil.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce kim haklı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum