Hollanda, FUT Paketlerinin 'Kumar' Olduğuna Karar Verdi

Emsal niteliği taşıyabilir

Son yıllarda oyun dünyasının en çok tartıştığı şeylerden biri loot kutuları. Her türlü oyunda karşımıza çıkan bu ilginç mikro ödeme seçeneği, Fifa serisinin de olmazsa olmazlarından birine dönüşmüş durumda. Fakat bu sistemi yakından inceleyen Belçikalı ve Hollandalı yetkililer, Fifa kutularının bir nevi kumar oynatmak olduğuna karar verdi.

Hollanda hükümeti verdiği karar sonrası EA'e 5 milyon Euro'ya varan bir para cezası kesilmesi gündemde. Buna ek olarak markanın bazı ülkelerde kullandığı EA Swiss Sàrl kanadına da 5 milyon Euro para cezası geliyor. Yani firma toplamda 10 milyon Euro'luk para cezasıyla karşı karşıya.

Fakat EA'i asıl etkileyecek olan, artık para basma makinesi haline dönüşen Fifa Ultimate Team modunun karşı karşıya kaldığı değişim. Bildiğiniz üzere bahsi geçen kutular FUT için büyük önem taşıyor.

Emsal niteliğinde bir karar olabilecek olan bu hareketin ardından EA'in yapacağı hareketi merakla bekliyoruz. İddialara göre geliştirici, yasadaki boşlukları kullanarak kutuları ödül olarak verebilir ve bu davadan kendisini kurtarabilir. Tabii ki şimdilik konu hakkında bir yorum yapabilmek oldukça zor.

Yine de görünüşe göre oyun dünyasındaki loot kutularının başı Avrupa Birliği ile dertte. Bakalım ilerleyen yıllarda oyunlarda ne tarz değişimler göreceğiz...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum