Homebrew Camiası, GTA 3'ü Nintendo Switch'e Uyarlamayı Başardı

Switch'te GTA yok demeyin

Nintendo Switch oyuncuları uzun bir süredir konsollarında GTA oynama hayalleri kuruyorlardı. Yani aklınıza sadece GTA V gelmesin, Saints Row ve Shakedown: Hawaii gibi oyunların bulunduğu bir sistemde GTA'nın olmayışı eksiklik olarak görülüyor neticede. Hatta düşünürsek Nintendo'nun önceki el konsolu DS için geliştirilmiş Grand Theft Auto: Chinatown Wars isimli bir oyun bile var, ama bu oyun bile Switch'e uyarlanmadı.

İşte bu boşluğu doldurmak da homebrew camiasına düştü ve GTA 3, PC versiyonu kullanılarak Switch'e portlandı. Bu port GTA 3 re3 kodlarını kullanıyor, bu da oyunun PC versiyonun ters mühendislik projesi zaten.

Bu kodları kullanan Graber ismindeki mod yazılımcısı oyunu Switch'te çalıştırmayı başarmış. Oyun 1080p ve 720p çözünürlüklerde 30 fps olarak çalışıyor ama kullanabileceğiniz bir de 'kilitsiz fps' özelliği mevcut. Eski oyunları, zamanında tasarlandıkları fps'nin üzerinde oynamaya kalktığınızda bazı sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz, o yüzden oyunun 30 fps oynanması öneriliyor.

Graber, Switch'in kaynaklarını boş yere harcamasın diye oyunun sıkıştırılmış ses dosyalarını da sıkıştırılmamış hale getirmiş, böylece performansta düşüşün önüne geçilmiş.

Elbette homebrew uygulamaları normal Switch'lerde kullanamıyorsunuz, bunun için Switch'inize custom firmware işlemi uygulamanız gerekiyor. Eğer siz de 'kırık' tabir edilen bir Switch'e sahipseniz, GTA 3'e göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum