Homeworld: Deserts of Kharak’tan Yeni Video

Serin uzaydan sıcak kumlara...

Geçtiğimiz ay içerisinden duyurulan, üstüne bir de ön siparişe açılan Homeworld: Deserts of Kharak ilk hikâye odaklı videosuna kavuştu.

Videoda oynanış namına pek bir şey göremesek de artık oyunumuzun konusunu az çok biliyoruz. İlk Homeworld’ten yüz yıl öncesini konu alan yapımda Kushan ırkının çöl gezegeni Kharak’ta yaşadıklarını ve meşhur ana gemiyi inşa ediş maceralarını oynayacağız. Gezegen iyice kuraklaştığından yok olmanın eşiğinde olan Kushanlar, Büyük Çöl’de bir anomaliye rastlarlar ve bunu araştırmak için bir keşif seferi düzenlerler. Çok geçmeden bunun gezegene çakılmış bir yıldız gemisi olduğu ortaya çıkar ve böylece kurtuluşlarına giden serüven de başlar. Yönettiğimiz karakter ise eski oyunlardaki kahramanımız Karan S’jet’in atası olan Rachel S’jet.

İlk iki oyunu yapan kişilerden kurulu Blackbird Interactive tarafından geliştirilen Homeworld: Deserts of Kharak çok kısa bir süre sonra, 20 Ocak’ta bizlerle olacak. Oyunu ön sipariş yoluyla satın alanların Homeworld Remastered Collection’a bedava sahip olacağını, ona sahip olanlarınsa %20 indirimden faydalanacağını bir kez daha hatırlatalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum