Horizon Forbidden West’in Devam Oyunu Gelecek Gibi Görünüyor

Ufukta daha fazla Aloy bizi bekliyor

Her ne kadar Elden Ring’in muazzam başarısının gölgesinde kalsa da Horizon Forbidden West de hiç şüphesiz bu yılın en iyi oyunları arasına adını yazdırmış durumda. İlk oyun için güzel bir devam oyunu olmanın yanında seriyi bir adım öteye taşımayı başardığını söylemek de mümkün. Yapımcı ekibin bu adımla kalmayacağına dair ilk emareler de gelmeye başladı bile.

Aslında Horizon Forbidden West’in “cliffhanger” bir final yapmış olması, devam oyunu için kapının aralık bırakıldığı şeklinde yorumlanıyordu zaten. Ama bizzat yapımcıları tarafında da bu durumun bir anlamda teyit edilmesi, devam oyunu için umutlarımızı kuvvetlendiriyor.

Guerrilla Games kreatif direktörü Mathijs de Jonge, VG247 ile gerçekleştirdiği röportajda, “Horizon, gizemlerle dolu bir macera. Hikayelerimizin her biri, gerek eski dünyadaki gerekse oyunun geçtiği zaman dilimindeki gizemleri açığa çıkarmakla ilgiliydi. Gerçekten de, yeni hikayeler geliştirmek ve halihazırda kurduklarımızdan da istifade edip yeni gizemler yaratmak için faydalanabileceğimiz çok sayıda arka plan hikayesi var. Ve bu oyun da, bir sonraki oyun için temel oluşturacak şekilde bir “cliffhanger” ile bitiyor” şeklinde bir açıklamada bulunmuş.

Mathijs de Jonge, ilk oyunda anlatılan ana hikâye temel olarak tamamlanmakla birlikte, Aloy’un bütün sorunları çözmediğini, dolayısıyla burada açık bırakılan noktaların ikinci oyun için bir temel teşkil ettiğini ve başlangıç noktası olduğunu, zaten ilk oyunda Forbidden West’ten bahsedildiği belirtiyor ve böylece iki oyun arasındaki bağlantıdan hareketle, ikinci oyunun finaliyle üçüncü oyuna kapı aralandığını da teyit etmiş oluyor bu açıklamalarıyla.

> Horizon Forbidden West - İnceleme

Benim için (ve elbette kızçe için, çünkü kendisi Aloy’u pek bir sever :)) çok güzel bir haber. Suyu çıkarılmadıktan sonra bu tür serilerin devam ettirilmesinden yanayım. Hele ki Guerrilla Games gibi işini iyi yapan ve üzerine koyarak devam etmek konusunda gayret gösteren bir firma söz konusu olunca; yeni oyunu da merakla beklemek için yeterince sebebimiz var diye düşünüyorum, ne dersiniz sevgili Oyungezerler?

YORUMLAR
Mert
18 Nisan 2022 19:22

Zaten 5 senede bir geldiği için sıkıntı yok :)

Parolamı Unuttum