Horizon Zero Dawn Remastered Da PC'de PSN Hesabı Gerektirecek

177 ülkeye yine geçmiş olsun

Horizon Zero Dawn Remastered'ı PC'de oynamak isteyen oyuncular, aynı God of War Ragnarök'te olduğu gibi bu tek kişilik macerayı oynamak için PSN hesabına giriş yapmak zorunda olacaklar. Sony'nin tek kişilik oyunlarında PSN hesabını zorunlu kılması uzun zamandır tepki alan bir karar ama geri adım atmaya da niyetleri yok gibi.

PSN hesabı zorunluluğu tepki alıyor çünkü hem bazı oyuncular Steam'de oyun oynamak için bilgilerini Sony'e vermek istemiyorlar, hem de PSN'in mevcut olmadığı ülkelerde oyuncuların bu oyunları oynama şansları da ellerinden alınmış oluyor.

Sony'nin bir diğer tartışmalı kararı ise Horizon Zero Dawn Complete Edition'ı Steam ve Epic Games Store'da satıştan kaldırması oldu. Steam sayfası hala aktif ama sadece Remastered versiyonuyla birlikte satın alınabiliyor oyun. Yani PSN hesabıyla uğraşmadan Horizon Zero Dawn oynama ihtimali ortadan kalkmış oldu bu şekilde.

Oyunun Steam'deki tartışma sayfası bu karardan şikayetçi olanların mesajlarıyla dolu.

Hatırlarsanız Sony ilk olarak Helldivers 2'de PSN zorunluluğu getirmeye kalkmış, Helldivers 2 PSN'in mevcut olmadığı 177 ülkede satıştan kaldırılmış ama bu karar o kadar yoğun tepkiler almıştı ki Sony geri adım atmıştı.

Horizon Zero Dawn Remastered, 31 Ekim'de yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum