HTC Vive’ın Kablosuz Bağlantı Kiti Ön Siparişe Açıldı

Kablolardan kurtuluyoruz

HTC Vive kullananlar bilir: Gözlüğün belki de en rahatsız edici kısımlarından birisi başınızın arkasından çıkan kalın kablolardır. Sürekli olarak ayağa dolanma ve yere düşürme şansı yaratan kablolar, HTC Vive’ın 2.0 güncellemesi ile bir parça incelmişti. Gözlüğe monte edilecek TPCast isimli kablosuz bağlantı cihazı sayesinde artık sanal gerçekliği kablolar olmadan deneyimleyebileceğiz.

HTC’nin Vive’ı geliştirmek için başlattığı Vive X Accelerator geliştirme programı meyvelerini vermeye başladı. Ünlü alışveriş sitesi Aliexpress’in 11 Kasım’da yaptığı indirim kampanyası ile TPCast isimli kablosuz bağlantı cihazı gün yüzüne çıktı. Gözlüğün üzerine monte edilecek olan kit, 1,449 Yuan’dan ön siparişe açıldı. (Yaklaşık 220 $ - 720 TL) Ancak şu an için belirli bir gönderim tarihi yok. Bir şarj ile 90 dakika oyun imkânı veren TPCast, gelecek yılın ilk çeyreğinde sipariş verenlere gönderilmeye başlanacakmış.

htcvivetpcast-001

Çin’in HTC Vive Genel Müdürü Alvin W. Gralyin, TPCast hakkındaki bir konuşmasında cihazın tüm HTC Vive deneyimini yükselteceğini belirtmiş. Ayrıca HTC Vive kablosuz olarak kullanılırken “dikkate alınmayacak derecede” bir gecikme olduğunu ancak bu gecikmenin gözlük kullanımı sırasında hiçbir negatif etki yaratmadığını söylemiş. TPCast, Çin’in resmi HTC Vive sitesinde ön siparişe açılmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum