HTC Yeni VR Headset'ini Duyurdu - HTC Vive Pro

Bu headset'in kendi kulaklığı da var üstelik!

 VR konusunda öncülerden biri olan HTC, CES'te yeni VR headseti Vive Pro'yu tanıttı. Bu yeni VR headset'in en öne çıkan özellikleriyle çok daha yüksek çözünürlüklü olması ve kendi içerisinde bir ses sistemine sahip olması diyebiliriz.

Kendi kulaklıkları olması geç bile kalınan bir gelişme aslında, zira Oculus Rift'te (hiç deneme şansım olmadı) yanlış hatırlamıyorsam zaten headset'e dahil olan bir ses sistemi mevcuttu. Vive Pro'nun sunduğu çözünürlükse 2880 x 1600 olarak açıklandı ki bu normal Vive'dan çok daha yüksek bir çözünürlük sunuyor demek. Eski Vive 2160 x 1200 çözünürlük sunuyor sevgili Oyungezerler. Aradaki farkı siz düşünün. Aynı zamanda VR oyunlarını ve VR tecrübelerini geliştirenleri de düşündüklerini belirtmiş HTC ve Vive Pro'ya iki ön kamerayla iki mikrofon eklemişler.

 

VR headsetlerinin en büyük sıkıntılarından biri diyebileceğimiz kablo karmaşasında da bir rahatlama bizleri bekliyor. Intel'in WiGig teknolojisiyle sayesinde HTC Vive Pro, kablosuz adaptöre sahip olacakmış. Ancak bu adaptörün çıkışı için 2018'in sonlarını beklememiz gerekiyor.

Bakalım bu adımlarla yavaş yavaş VR çağına yaklaşıyor muyuz? VR headsetler gerçek bir konfor sunmadıkça genel kullanıcıyı yakalayamaz diye düşünüyorum, ancak büyük bir şekilde yanılıyor olabilirim sevgili Oyungezerler. Mevcut VR sistemlerini en fazla birkaç saat kullanabildiğim ve tecrübelerimin sonunda da baş ağrısı olduğu için uzak duruyorum. Bu da bende bir önyargı oluşturmuş olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz peki? HTC Vive Pro doğru bir adım mı? VR gerçekten de yakın gelecekte herkesin evine girecek bir teknoloji olacak mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum