Huawei'nin Kendi İşletim Sistemi Bu Yıl İçinde Hazır Olacak

Yeni işletim sistemi Android uygulamalarıyla da uyumlu olacak

Amerika Birleşik Devletleriyle Çin arasındaki ticaret savaşı son zamanlarda farklı bir boyuta taşındı ve ABD başkanı Donald Trump, Huawei firmasının ABD için ulusal güvenlik riski oluşturduğunu açıklayarak teknolojilerinin ABD'li firmalarca kullanılmasını yasakladı. Google da bu yasağa uymak zorunda olan isimlerden biri.

Huawei konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve tüm dünyada bugüne kadar satılan ve halihazırda stokta bulunan tüm HUAWEI ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünleri için kullanıcılarına güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edeceğini söylemişti.

Çin basınından gelen haberlere göre Huawei, 2012 yılından beri üzerinde çalıştığı ve Android'e alternatif olacak işletim sistemini beklenenden daha önce piyasaya sunmaya hazırlanıyor. "Gelecek nesil teknojiler için tasarlanan" Huawei OS (diğer adıyla Hongmeng) bu yılın sonbahar aylarında piyasaya çıkacak. İşletim sistemi Çin dışındaki pazarlar için de 2020 yılının başlarında kullanabilir hale gelecek.

Huawei CEO'su Richard Yu, Huawei'nin yeni işletim sisteminin telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, televizyonlar, arabalar ve akıllı giyilebilir cihazlara açık olacağını ve en önemlisi de tüm Android uygulamaları ve tüm web uygulamalarıyla uyumlu olacağını söylüyor. Hatta Yu'nun söylediğine göre Android uygulamaları ayrıca bu yeni işletim sistemi için derlendiğinde %60 civarı performans artışı da sağlanıyormuş.

Elbette dünya pazarında Hongmeng'in Android'in yerini alması mümkün olmayabilir ama Trump'ın bu son hamlesiyle gördük ki yarın benzer bir durumun başka bir telefon üreticisinin başına gelmeyeceğinin de bir garantisi yok ve alternatif yazılımların var olması şart.

YORUMLAR
DanteXE
23 Mayıs 2019 21:21

Ya bıraksın Huawei, bu iş böyle olsa herkes böyle yapardı zaten ne saçma iş ewrgehr. %60 performans varmış her Android destekliyormuş falan. Eee o zaman skinli android'den farkı ne veya insanlar niye Google hizmetlerini kullanmak için çırpınıyor. Gitsin yapsınlar, Samsung kendi Store'unu dayatsın etsin.

Anravs
23 Mayıs 2019 16:04

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Kaan
23 Mayıs 2019 16:01

2012'den beri geliştiriyorlarsa belli ki Çin'de başkasının ipiyle kuyuya inmekten rahatsızmış ve yerelleşmeye yıllar önce start vermiş.

Exile
23 Mayıs 2019 15:49

IOS çakması işletim sistemine hazır olun.

DanteXE
Exile
23 Mayıs 2019 21:21

Yeterince rezil bir çakmaydı zaten Huawei UI'ı şimdi hepten iğrenç bir şey yapacaklar.


MSelm
23 Mayıs 2019 14:30

ARM lisansı gitti

Parolamı Unuttum