Hugo Weaving, Ajan Smith Olarak Matrix 4'te Yer Almayacak

Filmden ilk üzücü haber

Matrix 4'ün duyurulması dünya çapında hayranları heyecanlandırmaya yetti. Filmin yıldızı Keanu Reeves'in senaryoyla ilgili yaptığı, "oldukça tutkulu" açıklaması da bu heyecanı katladı. Ancak filmden ilk kötü haberle karşılaştık. Daha önceki filmlerde Ajan Smith olarak izlediğimiz Hugo Weaving yeni filmde yer almayacak. Filmde başka bir Ajan Smith versiyonunun olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Konuyla ilgili Time Out'a konuşan Hugo Weaving, "Bu durum biraz talihsiz oldu. Ancak The Visit'den gelen teklifi The Matrix'ten önce almıştım. İlk başta iki işi birden sekiz haftalık bir süreç içinde halledebilirim diye düşündüm. Daha sonra yönetmen Lana Wachowski ile irtibata geçtim ancak Wachowski, takvimlerin uyuşmayacağını söyledi ve takvimi kendilerine göre ayarladı. Bu yüzden bensiz ilerlemek zorunda kaldılar." diyerek Matrix 4'te yer almayacağını resmen doğruladı.

Matrix'i düşününce akla gelen ilk şeylerden biri şüphesiz filmin ikonik kötü adamı Ajan Smith ve role can veren Hugo Weaving'in olağanüstü performansı. Daha önce Lord of the Rings serisinde Elrond karakteriyle de karşımıza çıkan usta aktörün yeni filmde yer almayacak olması gerçekten üzüntü verici. Bakalım Lana Wachowski yeni senaryosunda Ajan Smith geleneğini sürdürüp başka bir aktörle mi çalışacak, yoksa Matrix serisine yeni bir düşman mı kazandıracak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum