Humankind İle İnsanlık Tarihini Baştan Yazmaya Hazırlanın

Sega'nın Gamescom sürprizlerinden biri

Gamescom'un açılış seramonisinin yıldızlarından olan Humankind, sıra tabanlı strateji türünün en son örneklerinden biri olacak. Sega ve Endless Space serisi ile bilinen Amplitude Studios tarafından geliştirilen oyun, bizleri insanlık tarihinin ilk günlerine doğru yolculuğa çıkaracak.

Humankind'da maceramız, Taş Devri'nin en son dönemi olan Neolitik Çağ'dan başlayacak. Yaklaşık 12.000 yıl geriye gideceğimiz oyun içerisinde kendi uygarlığımızı istediğimiz şekilde kurma fırsatına erişeceğiz. Açıklanan bilgilere göre oyunun içerisinde insanlık tarihinin farklı dönemlerine ait "60 farklı kültür" bulunacak. Bu kültürler birbirleri ile birleşip evrimleşebilecek. Bu da oyunda "1 milyondan fazla uygarlık" seçeneği olacağı anlamına geliyor.


Uygarlığınızın gelişmesindeki seçenekleriniz, başarımlarınız ve zaferleriniz hayati önem taşıyacak. Attığınız her adımın yarattığınız dünya üzerinde bir etkisi olacağını belirten Sega, başarımlarınız sayesinde "ün" puanı kazanılacağının da altını çiziyor. Oyunu kazanmak için en yüksek ün puanına sahip olmamız gerekecek.

Humankind'ın savaş kısmında da bolca taktik mekaniği bulunacak. Resmi açıklamalara göre oyuncuların pek çok savaş taktiğini öğrenmesi gerekecek. Bu sayede farklı şehirleri fethedebilecek, ya da rakiplerinizin üzerinize gönderdiği düşmanları tek tek yok edebileceksiniz. Bulunduğunuz bölgenin ve şehir kurduğunuz çevrelerin de kuşatmalara etkisi olacak. Örneğin bir dağın tepesine kurulan şehri fethetmek oldukça uzun sürecek.

Oyunun çoklu oyuncu seçeneğinin bulunacağını da duyuran yapımcı firma, "Civizilations" serisinden tanıdığımız "Wonder" mekaniğini de Humankind'ın içerisine ekleyecek.

Henüz kesin bir çıkış tarihi bulunmayan oyunun 2020 yılında gelmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum