Humble Bundle'ın Bölgesel Fiyatlandırması Hayal Kırıklığı Yarattı

Bu muydu tüm tantana?

Dün Humble Bundle'dan yapılan açıklama açıkçası bizleri heyecanlandırmıştı çünkü yayınlanan blog mesajı "paketlerde bölgesel fiyatlandırmaya geçiyoruz" şeklindeydi ve açıklamanın içerisinde bundan sonra yayınlanacak tüm paketlerde bölgesel fiyatlandırmanın kullanılacağı ve desteklenen para birimleri arasında Türk Lirası'nın da olacağı yazıyordu. İlgili haberimizi şuradan okuyabilirsiniz.

Bölgesel fiyatlandırmanın özellikle de para birimi güçsüz olan ülkeler için ne kadar önemli olduğu malumunuz. Gerek Steam, gerekse Epic Games Store bu konuda üzerlerine düşeni yapıyorlar ve bu sayede çoğu oyunu gerçek fiyatının çok altında oynayabiliyoruz. Örneğin Epic Store'da son yayınlanan oyunlardan biri olan Journey to the Savage Planet'in normal fiyatı 30€, ama Türkiye mağazasında bu oyunu 49 liraya alabiliyoruz. Doğrudan bir çevrim yapılsa oyunun fiyatı 200 lira olurdu. Yine benzer biçimde Steam çoğu oyunda hala 1$ = 1.5 lira fiyat kurunu kullanıyor. Açıkçası Humble Bundle'ın da bu kadar olmasa bile alım gücümüzü arttıracak bir bölgesel fiyatlandırma uygulayacağını düşünmüştük.

Ancak sisteme dün gece eklenen VR paketinde gördük ki durum böyle değilmiş. Eskiden 1$'a alınabilen en düşük paketin fiyatı 5 lira olmuş, diğer tier'lerde ise 1$ = 6 lira olarak hesaplanmış. Yani bu da zaten güncel kur demek.

Dolayısıyla yapılan bu işlem kesinlikle bölgesel fiyatlandırma değil, sadece bölgesel para birimine geçiş ve bu da bize uzaktan yakından hiçbir avantaj sağlamıyor. Ah pardon, en düşük pakete 6 lira yerine 5 lira veriyoruz, yani 1 liralık bir kar söz konusu.

Zaten gelen tepkilerin ardından blog mesajına bir ek yapıldı ve "paket fiyatları, desteklenen tüm para birimlerinde aynı seviyede olacaktır" dendi. Kısacası Humble Bundle'ın bu girişimi bizler için büyük hayal kırıklığı oldu diyebiliriz.

YORUMLAR
DrKllr
12 Şubat 2020 14:18

Değişen hiçbir şey olmadı. Eskiden bizim paradaki karşılığını parantez içinde yazıyordu, şimdi direkt yazıyor. Bunların bölgesel fiyatlandırmadan anladıkları şey gerçekten bu değildir umarım.

yusufulas
12 Şubat 2020 12:39

Humble Bundle, IGN den sonra sıçtı batırdı zaten. Daha da sıçmaya devam ediyorlar.

Parolamı Unuttum