Humvee Call of Duty İçin Activision'a Dava Açıyor

Nasıl yani?

Humvee (Yüksek Hareket Kabiliyetli Çok Amaçlı Vasıta) üreten AM General şirketi Call of Duty'de kendi araçlarının izinsiz kullanması sebebiyle Activision'a dava açıyor.

AM General'ın verdiği dava dilekçesinde "firmamızın ürettiği araçların ismi ve popüleritesi kullanılıyor. Bu da oyuncuların bizim izin verdiğimizi sanmalarına yol açıyor. AM General hiçbir şekilde Humvee'nin oyunda kullanılması için bir izin ya da lisans vermemiştir ve oyunun hiçbir aşamasında yer almamıştır" diyerek kafaları karıştırmayı başardı. Çünkü AM General'a göre Call of Duty'de yer alan Humveeler oyunun satışında oldukça etkili oluyor ve satışları arttırıyor.

>Call of Duty: WWII'nin Satışları Üç Günde 500 Milyon Doları Geçti

İşin bir diğer garip kısmı Humvee'nin çok uzun zamandır Call of Duty oyunlarında yer alması. Aşağı yukarı bütün Modern Warfare serisinde, Black Ops 2 ve Ghosts oyunlarında yer alan araçların neden şimdi problem olduğunu bilmiyoruz. Ayrıca kimse kusura bakmasın ama Call of Duty'yi alırken "aa Humvee varmış bayılırım o araçlara hemen alayım" diyen bir kişi bile yoktur. Varsa beni bulsun kendisine yemek ısmarlayacağım.

Şaka bir yana, Activision ve AM Generals arasında uzun süredir görüşülen ve tartışılan bir konuydu bu. Bazen oyunda Humvee olmayan araçlara bile Humvee denmesi, Humvee tasarımlarının eksik yapılması gibi problemler AM Generals'ı rahatsız ediyor. Demek ki bir uzlaşmaya varılmadı ve nihayetinde dava açıldı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum