İddiaların Aksine Square Enix, Left Alive Yayınlarını Engellemiyor

Boşuna yaygara koptu desenize :)

Left Alive 28 Şubat tarihi itibariyle Japonya'da satışa sunuldu; Batı ülkelerinde ise bugün resmi çıkışını gerçekleştiriyor.

Asya pazarında satışa çıktıktan sonra oyuna ilişkin değerlendirmeler ve videolar paylaşılmaya başlandı doğal olarak. İlk izlenimler pek de olumlu görünmüyor. Bunun sonucunda oyunun yayınlarının engellendiğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı. Ancak Square Enix tarafından yapılan bir paylaşım bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına işaret ediyor. Left Alive resmi twitter hesabından paylaşılan mesajda, PS4 üzerinden Youtube yayını yapmak konusunda sıkıntılar yaşandığından haberdar olduklarını, sorunun kaynağını tespit etmeye çalıştıklarını ve en kısa sürede sorunu çözüp konu hakkında bilgilendirme yapmayı hedeflediklerini söylüyorlar.

Sorunun sadece PS4 üzerinden yapılan Youtube yayınlarıyla ilgili olduğu, Twitch yayınlarında ise bir sıkıntı yaşanmadığı görülüyor. Dolayısıyla, iddiaların aksine Square Enix'in Left Alive yayınlarını sansürlemesi, yasaklaması veya engellemesi gibi bir durum yok. Eğer öyle bir çaba içerisinde olsalardı bütün platformlarda her türlü yayını engelleme yoluna giderlerdi. Anlaşıldığı kadarıyla ortada teknik bir sorun bulunuyor ve yakında bu sıkıntı aşılacak gibi görünüyor.

Bakalım Left Alive önümüzdeki günlerde ne gibi haberlerle gündemimize gelecek. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum