İlk İki Metal Gear Solid Oyunu PC'ye Geliyor

Keşke remaster da olsalar

Konami nihayet Metal Gear Solid serisinin ilk iki oyununu PC oyuncularıyla buluşturmaya karar vermiş gibi görünüyor. Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesinin listelemelerine göre Metal Gear Solid ve Metal Gear Solid 2: Substance'ın yanı sıra 1987 yılında MSX için geliştirilen orijinal Metal Gear oyunu da PC'ye gelecek.

Aslında Metal Gear Solid'in PC versiyonu 2000'li yıllarda Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da PC için de piyasaya çıkmış ve hatta yayıncılığını Microsoft Game Studios yapmıştı. Ancak oyunda PlayStation versiyonuna özel bazı kısımlar bulunmuyordu (örneğin Psycho Mantis'in hafıza kartını okuması gibi).

Metal Gear Solid 2: Substance ise aslında Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty'nin genişletilmiş versiyonunun ismiydi ve PS2'ye ek olarak Xbox ve PC için de çıkmıştı. Ancak bu oyunların tümü de disk şeklindeydi ve hiçbiri de dijital mağazalara gelmeyince bir süre sonra açık arttırmalar dışında temin edilmesi imkansız hale gelmişti.

Konami'nin eski oyunlarını portlamaktaki özensizliğini düşünürsek, bu iki oyun da muhtemelen eski PC versiyonlarının (ki ikinci oyunu portlayan stüdyo Success'yi) aynıları olacak. Ancak Metal Gear oyunu ilk kez PC oyuncularıyla buluşacak diyebiliriz.

Ama doğruyu söylemek gerekirse bu iki oyun en ufak bir değişikliğe bile uğramadan PC'ye gelirse, alıp da oynayacak oyuncu sayısının çok da fazla olmayacağını söylemek lazım. Yani sadece PC'de çalışıyor olmaları, bu oyunları alıp oynamak için yeterli bir sebep olmayabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum