İnceleme - The LEGO Movie Videogame

Oyunun filminin oyunu

 

 Bu yazı daha önce Oyungezer Dergisi'nde yayınlanmıştır.

Aslında çok palavra insanlar olabiliyoruz bazen. Bir öncekinden farksız mekaniklerle önümüze sunulan kimi devam oyunları var ki bunlara etmediğimiz laf kalmıyor. Kendimden biliyorum; Arkham Origins’in burnundan getirmiştim. Ama şimdi elimde bir LEGO oyunu var yine ve ortada pek de değişmiş bir şey olmamasına rağmen bunun için oyunu yargılamak şöyle dursun, suratımda kocaman bir sırıtış var. Çok kötüyüm bazen gerçekten, çok!

Kehanetlerden Sıkılmayanlara

Bu sefer bir teması olmayan The LEGO Movie Videogame, tümüyle orijinal LEGO serisi içinde geçiyor. Her şeyin merkezindeyse bir kehanet var. Yanında da kötüler, iyiler, ve korkutucu silah Kragle... İyilerin başındaki Vitruvius ne yapıp etse de kötü karakterimiz Lord Business’ı alaşağı edemez, biz de “seçilmiş kişi” olması muhtemel Emmet adlı bir karakteri yöneterek davaya ortak oluruz. Derdimiz, tümüyle kurallara ve kılavuzlara bağlı bir dünyada inşa işini üstlenmek.

Ha bir de çok bir neşeliyiz. “Everything is AWESOME” (Her şey harika) şarkısıyla zıplayıp duruyoruz. Hayatımız altüst olana kadar da işimizi keyifle yapıyoruz. Ama biraz sıkıcıyız, pek de dikkat çekmiyoruz.

Çok bir çalışkanız, çok bir tertipliyiz.

Demonte Spongebob

Böyle keyifli başlayan bir hikâyemiz var ve oynadıkça önceki LEGO oyunlarından ayrılan birkaç şeyle daha karşılaşıyoruz. Hani temalı LEGO oyunlarında önümüze gelen her şeyi inşa edebiliyorduk ya, Emmet edemiyor. Onun gerçek bir LEGO setinin kitapçığında olduğu gibi direktiflere ihtiyacı var.

Ama Master Builder dediğimiz, sanki Matrix’i büküyormuş gibi olan arkadaşlar üç farklı objeyi alıp harikalar yaratabiliyor. Tabii bunlar senaryonun parçası, her canınızın istediğini üretemiyorsunuz. Yine de hoş bir hava katıyor, hatta oyunun en eğlenceli yanlarından biri bu inşa kısmı. Ayrıca ilk kez oyunda görünen her şey LEGO’lardan yapılmış. Eskisi gibi normal modellerin dahil olduğu bir dünya yok. Sadece ek bir oda ekleniyor oyunu bitirdiğinizde, oradaki bir iki şey hariç duvarlardan yollara, ışıklardan yer şekillerine her şey LEGO’dan.

Vahşi Batı temasında robotların ne işi var demeyin.

Misafirin Azı Makbûl Müdür?

Bundan bir önceki oyun LEGO Marvel Super Heroes olunca, ikisini kıyaslamaktan kendimi alamıyorum hâliyle. Öncelikle karakter mekanikleri neredeyse aynen taşınmış. Gümüşler patlayıcılarla, altınlar lazerle ortadan kaldırılıyor. Diğer inşa mevzuları deseniz yine aynı. Ama bu sefer düz bir senaryomuz var. Birkaç merkez hariç (daha eski LEGO oyunlarında olduğu gibi) geniş bir açık dünya yok. Ama mini oyunlar yenilenmiş durumda. Özellikle konsol hackleme oyunuyla bol bol karşılaşacaksınız, bu da bir öncekinin üstüne konulan bir yenilik.

Ama müzikleri başka olsaymış oyunun, hatta hiç olmasaymış ne güzel olurmuş. Bu kadar tekrara bağlayacaklarına akan su sesi falan verselermiş be. Nasıl sıkıyor, nasıl kafayı ütülüyor bir bilseniz... Ama kapatamıyorsunuz da, çünkü oyundaki kimi müzik efektleri de yok oluyor. Hoparlör inşa ediyorsunuz, ortada ses yok. O da atmosferi zedeliyor.

Unikitty’nin yuvasına iyi bakın tamam mı.

Gez Gez Dolaş

Oyun, hikâyesi dolayısıyla birden fazla LEGO seti dünyasında geçiyor. Kafayı karıştırır gibi olsa da, hepsini oyunun sonlarında anlıyorsunuz. Tabii biraz yoran yükleme süreleri, artık PS3’ün yorulmuş bedeninin hayata getirdiği grafikler dert olabiliyor ama nedense katlanıyorsunuz.

Çünkü bu bir LEGO oyunu. Çünkü bu naif bir yapıya sahip. Çünkü arkadaşınızla kıkırdıyorsunuz ekranda olanlara. Ama şu var, yeni hikâyeler bile aynı oynanışı yedirmeye yetmeyecek ileride. Ha hâlâ gideri var mı, var. Ama artık kökten bir yenilik gerekiyor ilerisi için. LEGO oyunları, bunu hissettiriyor ucundan.

KÜNYE

THE LEGO MOVIE VIDEOGAME (PS3)

Tür: Bulmaca / Aksion

Yapım: TT Games

Dağıtım: Warner Bros. Interactive

Kutulu Fiyatı: 108 TL (PC), 180 TL (PS3), 198 TL (PS4)

Dijital İndirme: 155TL (PS4), 119TL (PS3)

Yaş Sınırı: 7

Dahası İçin: videogames.lego.com

Bulunduğu Platformlar: PS3, PS4,  Xbox 360, Xbox One, PC, 3DS

 

KARNE

NOTU: 7 /10

 

YORUMLAR
ZSoforu
12 Nisan 2023 13:44

I have watched the Lego movie but never played the game. You can stream this movie on soap2dayhd as well for free. And the quality is also incredible.

ZSoforu
18 Ekim 2022 12:19

Information stated in this link was quite useful and all gamers will for sure get to know about this new and interesting game by LEGO. They would have got to know about ดูหนัง as well. This was new for me too but I will play soon.

Parolamı Unuttum