Advertisement

Indie Nöbeti #8 - Ağustos Ayının En İyi Bağımsız Oyunları!

Yavaş gelin birazcık!

 Peh, Ağustos ayına dönüp bakınca geçen ayın bağımsız oyunlar için ne kadar da verimli geçtiğini hatırladım! Sitede ayrı olarak yer verdiğimiz (ve bu yazıda değinmeyeceğim) Observer, Tacoma, Life is Strange: Before the Storm, Hellblade: Senua's Sacrifice gibi üst seviye oyunların yanında, bir sürü irili ufaklı bağımsız, monitörlerimizi süsledi. Lafı çok uzatmadan Ağustos ayının bize sunduğu şu güzelliklere bir bakalım:

Battlestar Galactica Deadlock


Yapımcı: Black Lab Games
Tür: Strateji
Platformlar: PC, PS4
Oynanış Süresi: 15-20 saat

Battlestar Galactica dizisini sevenler el kaldırsın! Güzel, bakıyorum herkes burada. Deadlock belki de yıllardan beri beklediğimiz "o" Batlestar Galactica oyunu olmayı başarabilmiş. Tabii gönül, Star Citizen gibi devasa bir oyun görmek ister ama Deadlock'un başarıyla altından kalktığı noktalar, kalkamadıklarından daha fazla.

Dizinin 40 yıl öncesine, İlk Cylon Savaşı'na gittiğimiz Deadlock'u, en basit tabiriyle 3 boyutlu gerçek/sıra taban karışımı bir strateji olarak tanımlayabilirim. Galactica evrenin efsane Battlestarlarını kontrol ettiğimiz ve diziden tanıdığımız mekanlarda geçen oyunda, sürpriz bir saldırı sonrası çatlamış askeri birliği toplamaya çalışıyoruz. Amiral olarak bir yandan savaşlar da gemilerimizi kumanda ediyor, bir yandan da taktik ekranında kaynaklarımızı idare ediyoruz. 

The Shrouded Isle


Yapımcı: Jongwoo Kim, Erica Lahaie, Tanya Short
Tür: Simülasyon
Platformlar: PC 
Oynanış Süresi: 1-2 saat

The Shrouded Isle'ın çok ilginç bir konusu var: Bir köyün başrahibi olarak, beş farklı aileden sorumlusunuz. Ama sizin hesap verdiğiniz Tanrı, ee şey, her mevsim bir insan kurban etmenizi istiyor ve kendisi günahkarlardan hiç hoşlanmıyor!

Oyunun hikâyesi, ardı ardına gerçekleşen olaylara verdiğiniz kararlara göre ilerliyor. Her mevsim beş aileden bir adet yardımcı seçiyorsunuz. Amacınız, mevsim sonuna kadar ailelerin içindeki kafirleri bulup Tanrı'ya kurban etmek. Her karakterin iyi ve kötü huyları var. İyi huylar; disiplinli ve itaatkarlı olmak gibi "çeneni kapa ve işini yap" tadındayken, çok bilgili ve kurnaz olanlarsa kötü huyluları ve günahkarları oluşturmaktalar. Mevsim boyunca karakterler hakkında yeni bilgilere sahip olup, en sonunda bir kurban seçmeniz gerekiyor. Tabii ki kurban edilecek aileler ve Tanrı arasındaki dengeyi kurmak çok önemli, yoksa bir sonrası mevsimin kurbanı siz olabilirsiniz...

Comedy Night


Yapımcı: Lighthouse Games
Tür: Simülasyon
Platformlar: PC
Oynanış Süresi: 3 saat

Comedy Night, kendi avatarlarınızı yaratıp küçük bir barda, diğer insanların karşısında stand-up gösterisi yaptığınız çok tatlı bir oyun. Evet az önceki cümleyi doğru okudunuz. Bu önerme kulağa her ne kadar çok saçma gelse de, Comedy Night ortaya eğlenceli bir şey çıkartmayı başarabilmiş. İsterseniz sahneye çıkın ve kötü bir gün için cebinizde sakladığınız fantastik şakalarınızı rastgele insanlara söyleyin; isterseniz de seyirci olun ve diğer insanların komik -olmayan- esprilerini dinleyin. Her ne kadar çoğu zaman karşınıza mikrofona bağıran elemanlar çıkıyor olsa da, arada sırada denk geldiğiniz gerçekten komik insanlar bu deneyimi çekilebilir kılıyor.

 

Diğer bombalar:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum