Insomniac'ın Gelecek Planları Sızdı

Wolverine spoilerlarına dikkat edin!

Fidye grubu Rhysida, geçen hafta Insomniac Games'i hacklediğini açıklamıştı ve 2 milyon dolar fidye istemişti. Fidye ödenmeyince de 1.3 milyonun üzerinde dosyayı ortamlara saldılar. Yayınladıkları veriler boyut olarak 1.7 terabyte civarı yer kaplıyor.

Sızan veriler arasında Insomniac'ın gelecekteki oyunlarına dair planlardan, Wolverine oyununa dair çok ciddi spoilerlara, hatta Wolverine oyununun çalışır bir PC versiyonuna kadar çok sayıda içerik var.

Temmuz 2023 tarihli bir slaytta Insomniac'ın 2025 mali yılı ile 2030 mali yılı arasında en az 5 oyun yayınlamayı planladığı görülüyor. Biz bu oyunlardan sadece bir tanesinin resmen açıklandığını biliyoruz, diğerleri ise bu sızıntı sayesinde ortaya çıkmış oldu.

Önce MY (mali yıl) aralığının 1 Nisan ile 31 Mart arasında olduğunu hatırlatayım. Örneğin MY2026 demek 1 Nisan 2025 ile 31 Mart 2026 arasındaki zamanı gösteriyor.

Bildiğimiz oyun elbette Wolverine. Oyunun çıkış tarihi olarak 2026 mali yılı verilmiş, bu da 2025-2026 arasında çıkacağı anlamına geliyor.

2025'te Venom, 2028'de Spider-Man 3, 2029'da yeni Ratchet and Clank oyunu ve 2030 yılında ise X-Men oyunu Insomniac'ın planları arasında yer alıyor. 2030-2031'de ise yeni bir IP geliştirileceği görülüyor slaytta.

Sony veya Insomniac bu sızıntılar hakkında yorum yapmadı ama hackerlar ele geçirdikleri dosyaları yayınlama konusunda şaka yapmadıklarını kanıtlamış oldular.

Bu dosyalarda oyunlarla ilgili daha hassas bilgiler de mevcut, örneğin Wolverine'in geçtiği mekanlardan oyunun ilk kısımlarının tam özetine, oyundaki karakterleri hangi oyuncuların canlandıracağına kadar çok fazla bilgi sızdırıldı ama bunları paylaşmaya gerek yok. Siz de sosyal medyada Wolverine'den spoiler yememeye özen gösterin bence, karşınıza çıkabilecek videoları da izlememenizi öneririm. Ayrıca yine dosyalarda Insomniac çalışanların kişisel bilgileri de bulunuyor. Neresinden bakarsanız Insomniac açısından çok talihsiz bir olay oldu bu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum