Intel, GDC'de DLSS ve FSR'ye Rakip XeSS Teknolojisini Gösterdi

Herkes yapay zekayı selamlasın

Intel, GDC 2022 teknoloji demosu ile Nvidia'nın DLSS ve AMD'nin FSR teknolojilerine rakip olan kendi upscale teknolojisini örneklerle gösterdi. Bu videoda XeSS'nin doğal 4K ve doğal 1080p çözünürlükle olan kıyaslamalarını görebiliyoruz.

XeSS'nin açılımı Intel Xe Super Sampling - bu aynı DLSS ve FSR gibi yapay zeka tabanlı bir upscale teknolojisi.

XeSS üretici markayla sınırlı olmayacak, yani hem AMD hem de NVIDIA işlemcileri destekleyecek. AMD'nin de daha yeni FSR 2.0'ı tanıttığını düşünürsek bu alanda da rekabet doğrudan oyunculara yarayacak demektir.

XeSS'yi destekleyeceğini açıklayan ilk stüdyolar 505 Games, EXOR Studios, Fishlabs, Codemasters, Hashbane, IO Interactive, Illfonic, Kojima Productions, Massive Work Studio, PUBG Studios, Techland, Ubisoft ve Wonder People oldu. Sayının gün geçtikçe artacağına da kesin gözüyle bakabiliriz.

Teknoloji demosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
waltran
28 Mart 2022 13:48

taam taam yapay zeka WOWUWUVUA the future

yil olmus 2022 derdimize bak 480p goruntuyu nasil 4k yapariz abisi 4k goruntuyu nasil hizli render alirizdan niye buraya dustuk biz yada 4k goruntuyu nasil 40k yaparizi tartismiyoruz

en son upscalingi nes oyunlarini emulatorde oynarken kullandim yada waifu2x niye dlss kadar konusulmadi, olay pazarlamami yani nedir?

Parolamı Unuttum