Intel HTC Vive ile Uyumlu Olacak Bir Kamera Üzerinde Çalışıyor

Boynuzlu HTC Vive

Intel’de çalışan bilim adamı Dimitri Diakopoulos, sosyal medya hesabından ufak bir çılgınlık yaptı. Intel’in üzerinde çalıştığı ve HTC Vive için geliştirdiği boynuz şeklindeki kameranın prototip resmini paylaşan Diakopoulos, daha sonra attığı tweetleri uçurmak zorunda kaldı.

İçerisinde altı tane kamera bulunduracak olan cihaz, tasarımı açısından gergedan boynuzuna benzemekte. Diakopoulos’un iddiasına göre de HTC Vive’ın aerodinamiğini bozmayacak şekilde tasarlanmış.

Yeni tasarım hakkında çok fazla bir bilgi olmaması rağmen yapılan değerlendirmeler iki sonuçta birleşiyor. Bunlardan ilki, kameranın el hareketlerini gerçek zamanlı olarak tarayabileceği. İkincisi ise bir alan hesaplama cihazı olduğu yönünde. Bunun sayesinde daha özgür bir şekilde hareket edilebileceği düşünülmekte. Ancak tartışmalar ilk seçeneğin çok daha olası olduğu yönünde. Yine de büyük olasılıkla gerçek bilgileri Intel’in 16-18 Ağustos tarihleri arasında San Francisco’da düzenleyeceği etkinlikte öğrenebileceğiz efendim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum