İnternet Hızınızı Gerçek Bir Vanayla Ayarlamaya Ne Dersiniz?

İlker Dağlı'dan ilginç bir proje

Diyelim ki Steampunk seven birisisiniz, masanızın üzerinde şöyle klasik kırmızı bir su vanası olsun ve bununla internet hızını ayarlayabilin istemez misiniz? Yani bilmiyorum ama ben istemezdim herhalde, masam zaten yeterince kırmızı ama böyle şeylerin kimin ilgisini çekeceği belli olmaz. Eğer bu fikir size cazip geldiyse sizi hemen NetValve ile tanıştırayım.

PCGamer'a da haber olan bu vana olayının bizim için asıl haber değeri bu fikri uygulamaya geçiren kişinin Kıbrıs'taki Yakın Doğu Üniversitesi'nde sistem ve ağ yöneticisi olarak görev yapan İlker Dağlı olması. Vana da gerçekten de bahsettiğim işe yarıyor, sola doğru döndürdüğünüzde bant genişliğinizi sonuna kadar açarken, sağa doğru döndürerek internet hızınızı kısıtlayabiliyorsunuz. "Hiç öyle komut satırlarıyla falan uğraşmanız gerek yok. Vanayı döndürün gitsin." diyor Dağlı. Tabi bir Zihni Sinir projesi yani.

Bu ilginç aksesuarın kullanımı da son derece kolay. Gördüğünüz gibi vananın taban parçasının sağında ve solunda Ethernet girişleri var. Modemi doğrudan bilgisayara bağlamak yerine vanaya bağlıyorsunuz, diğer girişten de bilgisayara bir kablo çekiyorsunuz. İşte bu kadar. Artık vanayı kullanarak internet hızınızı elinizin altında tutabilirsiniz.

Dağlı ürünle ilgili esprili açıklamalarına Hackaday.io sayfasında da devam etmiş. "Bu cihaz aynı bir vana görevi gördüğü için kendisi bir vana" diyor ve "artık büyükanneniz bile internet hızınızı ayarlayabilecek" diye de devam ediyor.

Anlatım dili esprili olmasına rağmen ürün gerçekten de mevcut sevgili Oyungezerler. İlker Dağlı'nın Hackaday.io sayfasından projeyi takip edebileceğiniz gibi dilerseniz Indiegogo'da açmış olduğu fonlama kampanyasına da katılabilirsiniz. Dağlı ürünün kendisi için 79$ talep etmiş ve fon hedefi de 50,000$. Yalnız bu esnek fonlama olduğu için proje 50,000$'a ulaşmasa bile başarılı olmuş sayılıyor ve bağış yapmış oluyorsunuz, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum