İnternet Kafe Sahiplerinden Zula'nın Espor Dizisi Tam Kafadan'a Büyük Tepki

Saçmalığın daniskası

MadByte Games'in Zula'nın espor dizisi olarak YouTube üzerinden yayınlamaya başladığı Tam Kafadan isimli dizinin gördüğü olumsuz tepkilerden bahsedeceğiz şimdi sevgili Oyungezerler. Küfürlerin havada uçuştuğu dizinin henüz iki bölümü yayınlandı ve içeriğiyle şimdiden eleştiri oklarını üzerine çekti diyebiliriz.

Dizi bir e-spor takımının başından geçen olayları anlatıyor ama özellikle de internet kafeleri oldukça uygunsuz biçimde yansıtıyor. Bu diziyi izleyen (veya izleyecek olanların) çoğunlukla çocuk olduğunu düşünürsek aslında durumun vahameti daha net ortaya çıkıyor. Kendimi feda ederek dizinin iki bölümünü de seyrettim, hayatımın değerli otuz dakikasını sizler için heba ettim. Dizinin ikinci bölümdeki internet kafedeki mastürbasyon sahnesi, daha ileriki kısımlardaki son derece gereksiz, güya seks üzerinden izleyenleri güldürmeyi amaçlayan saçma sapan sahneler ve küfürlerle mi tanıtılacak bu oyun? İnternet kafe sahiplerini çileden çıkaran kısım ise dizideki internet kafenin eskort kulübü olarak gösterilmesi ve kafe sahibinin mafyayla olan ilişkileri. Tüm bunların internet kafelerin imajını zedelediğini düşünen bazı kafe sahipleri açıklama yaparak Zula'yı kafelerindeki bilgisayarlardan kaldıracaklarını açıkladılar.

Kafe sahiplerine bir destek de Point Blank ve Wolfteam sosyal medya hesaplarından geldi. Point Blank forumlarında "ilk günümüzden beri her zaman omuz omuza olduğumuz, Türkiye oyun sektörünün omurgası olan İnternet Kafelerimizin yanındayız" açıklamasına ek olarak #InternetKafelerimizinYanındayız etiketiyle de paylaşımlar yapıldı. Wolfteam'in videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz:

Şimdi kalkıp da buraya dizinin YouTube sayfasını koymayacağım, en azından merakına engel olanları da zehirlememiş olayım. Zula'nın bu yanlış tutumdan geri atması ve özür dilemesi lazım ama gerçekleşir mi derseniz... Yorumum bana kalsın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum