Eski DICE Ve Spark Çalışanlarından Yeni Bir Uzay Simülasyonu

Kickstarter’a süpernova yağmaya devam ediyor.

Bizler bir yandan Elite: Dangerous’ın engin ufuklarını keşfetmeye, diğer yandan da Star Citizen’ı dört gözle beklemeye devam ederken bu ikisinin yanına gönül rahatlığıyla koyabileceğimiz, güzel bir uzay simülasyonu haberi daha geldi. Hem de yine Kickstarter’dan…

DICE ve Sparks Unlimited’dan ayrılan dört yapımcı Ben Jones (Battlefield 4: Second Assault, Medal of Honor: Warfighter), Alden Filion (Lost Planet 3, Earth Defense Force: Insect Armageddon), Roy Orr (Shadows of the Damned, Lost Planet 3) Marc Janas (Battlefield 4: Dragon's Teeth, MAG) dün bir araya gelerek Fugitive Games adlı yeni bir firma kurduklarını açıkladılar (Fugitive’in anlamının kaçak, firmanın logosunun da kırılan zincirler olduğunu düşünürsek pek manidar bir isim). Bununla da kalmayıp ilk oyunları Into The Stars için bir Kickstarter kampanyası başlattılar.

Faster Than Light’ın üç boyutlu ve daha kompleks hâli olarak özetleyebileceğimiz oyunun konusu şöyle: Dünya 10 yıldır işgal altında ve her altı ayda bir devasa gemiler gezegenimizi bombardımana tutuyor. Bütün kaptanlar ve tecrübeli gemi personelleri sizlere ömür. Gezegenden kaçmak için inşa edilmiş devasa gemilerin tamamı da yok edilmiş durumda, biri hariç… kaptanlığını bizim yaptığımız yıldızgemisi: The Ark 13.

Görevimiz galaksiye açılıp insanoğluna yeni bir gezegen bulmak. Oyun bizi kaptan köşküne oturtuyor ve gerçek bir kaptanın sorumluluklarını omuzlarınıza yüklüyor. Mürettebatınızı seçmek, hangi konularda eğitim alacaklarını belirlemek, gezegene inip keşif yapacakları görevlendirmek, ölürlerse sorumluluğu üstlenmek bize düşenlerden sadece birkaçı.

Oyunda dokuz farklı bölüme ayrılmış, devasa bir güneş sistemi yer alacak ve hangisine gideceğimiz tamamen bizim seçimimize kalmış. Yolculuğumuz sırasında diğer uzaylı ırklarla da karşılaşacağız ve kimine diplomasiyle kimineyse lazer toplarımızla karşılık vereceğiz.

Into The Stars’ın müziklerini ise tanıdık bir isim, Mass Effect ve Call Of Duty gibi serilere imza atan Jack Wall düzenliyor. Kampanya için istenen rakam 85.000 $ ve iki gün içerisinde bu rakamın yarısına ulaşmış durumdalar. Oyuna sahip olmak için ödemeniz gereken en düşük rakamsa 15 $. Projenin sayfasına buradan ulaşabilir, sayfanın biraz aşağılarında Jack Wall’un trailer için hazırladığı müziği dinleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum