iOS Cihazların Yazılımsal Hataları Android Cihazlardan Daha Fazla

Yeni iOS cihazları stabilite ve hız geleneğini sürdürmekte güçlü çekiyor

Mobil işletim sistemleri arasında en güvenilir ve stabilite olarak en iyi performans verdiğini iddia eden iOS işletim sisteminin son verileri pek iç açıcı değil.

Blancco Technology isimli firmanın geliştirdiği performans uygulamalarına göre iOS cihazları, Android cihazlarından daha fazla yazılımsal hataya sahip. Mühendisler tarafından yapılan testlerde iOS cihazlarının performans hataları yüzde 58 oranına kadar çıkarken, Android cihazlarının performans hataları yüzde 35 seviyelerinde seyretmekte.

İstatistikler ise performans hata oranlarını iPhone 6'da yüzde 29iPhone 6S'te yüzde 23 ve iPhone 6 Plus'ta yüzde 14 olarak sıralıyor. Test ekibi en çok karşılaşılan hatanın ise uygulama çökmesi olduğunu belirtmekte. Verilere göre yeni her iki iOS cihazından bir tanesinde uygulama çökmesi sorunu oldukça fazla oranda. iOS kısmında en fazla çöken uygulamaların ise yüzde 17 ile Snapchat ve yüzde 9 ile Instagram olduğu belirtiliyor.

Android tarafında ise iOS'ta olduğu gibi uygulama çökmesi sorunu en büyük yazılımsal hata olmakta. En fazla performans hatasının Samsung marka telefonlarda olduğunu savunan Blancco Technology, cihazların yüzde 26'sının bu hatadan muzdarip olduğunu söylemekte.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum