İptal Edilen Marvel MMO'su Spider-Verse Esintileri Taşıyacakmış

X-Men'e katılabilir, Fantastik Dörtlü'ye yancı olabilirmişiz...

Marvel çatısı altından çok farklı türde oyunlar karşımıza çıktı. Artık yeni bir kart oyunu ile birlikte daha da geniş bir yelpazeyle bu durum devam edecek. Ancak duyurulan oyunlar arasında sadece bir tane MMO oyunu vardı ve o da iptal edildi. Daybreak Games'in geliştirdiği oyunun duyurusunu geçtiğimiz yılın son döneminde almıştık. Ancak stüdyodan yapılan açıklamayla birlikte Marvel MMo'sunun iptal edildiği haberi geldi. 

Yönetim kurulunun geliştirme önceliklerini değiştirdiğini ve kaynakları başka uzun vadeli projeye aktaracağını belirten stüdyo açıkçası beni biraz üzdü. Oyunun tasarımcısı Ramiro Galan, Instagram hesabından paylaştığı karakter yaratma görselleriyle hevesleri kursakta bıraktı. Grafiksel anlamda Spider-Man: Into the Spider-Verse'e çok tatlı bir selam çakan oyunun beni can elimden vuran noktası ise taraf seçme kısmı oldu. Görünüşe göre oyunda karakterimizi yaratırken X-Men, Avengers, SHIELD ve Fantastik Dörtlü'den birisine katılacakmışız. Bunun yanı sıra kozmetik olarak karakteri düzenleyip süper güçlere de göz atabilecekmişiz. 

Bir X-Men üyesi olarak oyun oynayabilme hayali bile başında çok uzun saatler harcama potansiyeli vaat ediyordu. Çizgi roman tarzındaki atmosferi de oyunun eğlenceli bir tona sahip olacağını işaret ediyor. Böyle bir iptalin neden yapıldığını kestirmek de epey güç. Zira mevcut Marvel hayran kitlesini düşününce sadece bu oyun içerisindeki kozmetik alışveriş bile oyunun maliyetini çıkarmaya yetebilirdi. Tabii sadece görselliğe bakarak bunları söylüyorum, belki de oynanış olarak gerçekten kötü bir oyun ortaya çıkacaktı ve tüm bu potansiyel bir anda öfkeye dönüşecekti...

Instagram gönderisiyle birlikte ArtStation hesabı üzerinden tüm karakter tasarım detaylarını paylaşan Ramiro Galan da bu iptal kararına biraz üzülmüş gibi gözüküyor. Galan'ın hesabından paylaşılan tüm fotoğrafları görebilirsiniz. Neyse ki ortada Marvel hayranları için bir oyun kıtlığı yok. Şimdi ufukta yepyeni bir kart oyunu var sonrasında Spider-Man 2 ve Wolverine gibi iki dev oyun da karşımıza çıkacak. Sadece benim gibi birkaç X-Men sevdalısı için bu oyun güzel bir ihtimal olarak "What If" senaryoları üretmeye devam edecek. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum