İran Hükumeti Pokemon Go'yu Yasakladı

Ve beklenen haber gelmeye başladı...

İranlı yetkili merciler, Pokemon Go uygulamasını güvenlik gerekçesiyle yasakladı. Karar İran'ın Sanal Ortamlar Yüksek Kurulu tarafından alındı. Bu kurulun görevi, ülkenin çevrimiçi trafiğini kontrol etmek ve internetteki içeriklerin denetlenmesi olarak biliniyor.

İran bir süredir diğer ülkeler gibi uygulamanın ortaya çıkardığı güvenlik açığını ara sıra kamuoyuyla paylaşıyordu, ama uygulamayı engelleyen ilk ülke oldu. Bildiğimiz anlamıyla sosyal medyaya erişimi kısıtlı olan İran'da son birkaç haftadır kullanıcılar, Pokemon Go oynamayı zaten tartışıyordu. Fakat İranlı yetkili merciler uygulamanın yaratıcılarıyla uzlaşma masasına oturamayınca oyunu komple banladılar.

Oyun hakkında, dünya çapında başka yerlerde de alınan bu tarz kararlar bulunmakta. Mesela, Endonezya'da görev sırasında polis memurlarının Pokemon Go oynaması yasak. Fransa'da bir oyuncu Pokemon yakalamak için askeri tesise girince tutuklandı.

Suudi Arabistan'da bundan 16 sene önce Pokemon'un kart oyunu için verilen fetva hala geçerli. Fetvada, oyunun yasaklanmış resimler kullandığı ve gençleri kumar oynamaya teşvik ettiğinden bahsediliyor. Fakat Suudi Arabistan'da genel geçer bir yasak yok oyunun oynanması hakkında.

ABD'nin New York şehri yetkilileri ise, sistemlerine kayıtlı 3000 cinsel suçlunun şartlı tahliye sırasında Pokemon Go oynamasını yasaklayacağını söylüyor.

Bakalım bunu başka yasaklar da takip edecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum