İspanya Hükümeti Bağımsız Geliştiriciler İçin Kesenin Ağzını Açtı

Görmek istediğimiz hareketler bunlar

Geçtiğimiz hafta İspanya enerji, turizm ve dijital işler bakanı Àlvaro Nadal ülkedeki bağımsız geliştiricilere verilen 2 milyon avroluk ödeneği kesmişti. Avrupa Birliği destekli bu fon yaklaşık 20 farklı geliştiriciye 50,000 ile 150,000 avro arasında ödenek sağlayacaktı ve özellikle de ilk oyunları üzerinde çalışan küçük stüdyolara yardımcı olunacaktı. Polygon sitesinin haberine göre kesintinin sebebi belli değildi.

O sebebi bugün anladık çünkü ortada İspanya hükümetinin bağımsız geliştiricilerden desteğini kesmesi gibi bir durum yokmuş, hatta tam tersiymiş. İspanya hükümeti bağımsız geliştiricilere fon olması amacıyla 6.5 milyon avroluk bir ödeneği onayladı.

İspanyol video oyun birliği DEV'in başkanı "sektörümüzün geleceği bağımsız stüdyoların başarısına ve geleceğin profesyonellerini yetiştirebilmemize bağlı" diyerek bu karardan ne kadar memnun olduklarını açıkladı. Ayırılan bu fona göre en az altı aydır faaliyet gösteren ve yıllık geliri 2 milyon avronun altında olan stüdyolar bu ödenekten faydalanabilecekler.

İspanya Avrupa'nın en büyük dördüncü oyun pazarı ve bünyesinde gerçekten de başarılı geliştiriciler var. İspanya hükümeti bağımsız stüdyolarını bu şekilde destekleyerek verimliliklerini ve üretkenliklerini arttıracak ve bu sayede Sexy Brutale veya Rime gibi ismini geniş kitlelere duyurmayı başarabilen daha çok oyun göreceğiz. Gün geçtikçe büyüyen oyun sektörüne bu şekilde yatırımlar yapmanın son derece zekice olduğunu belirtmeme gerek yok sanıyorum ki. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum