TheGrefg, Twitch Rekorlarını Alt Üst Eden Bir Yayına İmza Attı

Vay canına

Merakla beklediğimiz pek çok oyunun ertelenmesine sebep olan koronavirüs salgını bir bakıma oyun dünyasının işine yaradı. Steam ve Epic Store gibi platformlar rekor oyuncu rakamlarına ulaşırken Twitch gibi yayın platformları da eş zamanlı izleyicilerinde olan yükselişler ile dikkat çekiyor. Karantina sürecinin 1. yılına yaklaştığımız şu günlerde de Twitch'ten dudak uçuklatacak bir rekor geldi.

İspanyol bir yayıncı olan ve sadece İspanyolca yayın yapan TheGrefg, pek çok Fortnite ünlüsü gibi kendi kostümünün oyuna ekleneceğini öğrendi. Bu haberi Twitter hesabı üzerinden paylaşan İspanyol yayıncı, dün akşam saatlerinde kostümü incelemek üzere herkesi yayına çağırdı. Ve Twitch, The Grefg'in bu çağrısına yanıt verdi.

Yayınında 2.4 milyon eş zamanlı izleyici sayısına ulaşarak rekor kırmayı başaran yayıncının "sürpriz" biri olmadığını da belirtmek gerek. Son dönemlerde Rust'ın satış rakamlarının zirveye oynamasının sebeplerinden biri olarak gösterilen yayıncı genel anlamda da geniş bir kitleye sahip. Yine de rekoru duyan herkesin İspanyol yayıncının yayınına koşması işin rengini değiştirmiş gibi görünüyor.

Bu rakamın devasa büyüklüğünü anlamak için en yakın rekorları da gözden geçirmek gerek. Twitch'in en çok ün yaptığı yayınlar arasında Ninja'nın Drake'i konuk ettiği Fortnite yayını mevcut. Dünyaca ünlü rap yıldızının bulunduğu bu yayın sadece 635.000 izleyiciyi çekmeyi başarmıştı.

Bir önceki rekor ise espor dünyasına ait. Major turnuvası esnasında yayını 1.1 milyon eş zamanlı izleyiciye ulaşan Eleague, uzunca bir süredir bu rekoru elinde tutuyordu. Buna ek olarak PlayStation 5 tanıtım yayınının bile 1 milyon izleyiciye ulaşabildiğini belirtmek gerek. TheGrefg, bu iki yayının toplamını geçmeyi başardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum