İstismar İddialarıyla Çalkalanan Evo, Evo Online'ı İptal Etti

Başkan da firmadan kovuldu

Yılın en büyük dövüş oyunu etkinliği olan Evo turnuvası bu yıl pandemi sebebiyle online olarak düzenlenecekti, ancak son günlerde oyun dünyasına kasıp kavuran cinsel taciz ve istismar olayları Evo'yu da vurdu. Turnuvayı organize eden Evo'nun başkanı Joey Cuellar'ın, 90'lar ve 2000'lerde reşit olmayan erkek çocukları 'jeton' karşılığında çeşitli şekillerde istismar ettiğinin ortaya çıkmasıyla birlikte bütün gözler Evo'ya çevrilmişti.

Evo, çarşamba günü Cuellar hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı, dün gece ise kendisinin organizasyondan tamamen kovulduğu ve ilişkilerin kesildiği açıklandı.

Ancak haberlerin ardından ilk olarak Capcom, Evo'dan ayrıldığını bildirdi. Capcom'un Street Fighter serisinin ardındaki isim olduğunu düşünürsek kaybı zaten turnuva açısından büyük darbe olacaktı. Onu Mortal Kombat XI ile NetherRealm ve Tekken 7 ile Bandai Namco izledi. Turnuvanın en ünlü oyuncularından SonicFox başta olmak üzere çok sayıda oyuncu turnuvaya katılmayacaklarını açıkladı. Tüm bu gelişmelerin ardından Evo, resmi açıklamasında turnuvanın iptal edildiğini duyurdu.

"İlerleme bir gecede olan veya uygunsuz davranış ve adaletsizliğe karşı olanların cesareti olmadan meydana gelebilen bir şey değil. Tüm bu olaylar bizi şoke etti ve inanılmaz üzdü, ancak sizleri diniliyoruz ve Evo'yu daha güçlü ve güvenli bir kültür için daha iyi bir model haline getirmek için gereken her türlü değişikliği yapacağız. Bunun sonucunda Evo Online'ı iptal ediyoruz ve rozet satın alan tüm oyunculara para iadesi yapmak için çalışmalara başladık."

Evo camiasında Mr Wizard ismiyle bilinen Joey Cuellar hakkında anlatılanlar gerçekten de kötü, ayrıntıya girmeye gerek yok ama cesaretini toplayıp olayları anlatanların açıklamalarını Twitter'da bulmak mümkün.

Oyun dünyası bünyesindeki kötü otları ayıklamaya başladı, bakalım bizi şaşırtan bir sonraki olay nereden patlak verecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum