İzlediği Fiyat Politikasıyla Tepki Çeken Paradox Interactive Geri Adım Atıyor!

Paradox'tan yapılan açıklamada "sizleri dinledik ve hak verdik" dense de bence işin aslı hiç de öyle değil...

 Yakın zamanda sahip oldukları oyunların fiyatlarını yükselteceğini duyuran ve Steam'in yaz indirimleri öncesinde oyunlarına yaklaşık %50 zam yapan Paradox Interactive geri adım atıyor.

Stratejiden rol yapmaya birçok türde ve başarılı oyunlara imza atan Paradox Interactive, yakın zamanda oyunlarına yaklaşık %50 zam yaparak oyuncuların büyük tepkisini çekmişti. Zaten izledikleri DLC politikası ile eleştirilen şirket, bir de bu zam işine girince sevenlerini bir hayli kızdırdı.

Tepkilerini gerek forumlarda gösteren, gerekse Paradox Interactive oyunlarının Steam incelemelerine yansıtan ve şirkete ait birçok oyunun incelemesini olumsuza çeken oyuncular, Paradox Interactive'den yapılan açıklama sonrasında zafer kazanmış gibi gözüküyorlar. Peki acaba durum gerçekten de öyle mi?

İlk önce açıklamaya göz atalım. Açıklamada özetle "Sizlerden gelen geri dönüşleri dinledik ve tamamen haklı olduğunuzu düşünüyoruz." deniyor. Ayrıca yapılan zamların geri alınacağı, bu konuyla ilgili Steam yetkilileri ile görüştükleri fakat indirimler devam ederken bunun yapılamayacağı belirtilmiş. Steam indirimleri sırasında fiyatların eskiye döndürülemediği, illa şimdi yapılması gerekiyorsa indirime dahil olan tüm oyunların kampanyadan çekilmesi gerektiğini belirten açıklamada "bu yüzden fiyatlar indirimler bittikten sonra aşağı çekilcek" deniyor. Bunun yanı sıra açıklamaya göre Paradox Interactive oyunlarını fiyatları arttırıldıktan sonra satın alanlara geri ödeme yapılacak ya da orijinal fiyat ve zamlı fiyat arasındaki tutar geri ödenecek.

>Steam Yaz İndirimlerinde Kesinlikle Kaçırmamanız Gereken 10 Bağımsız Oyun

Açıklamada sizleri dinledik, hak verdik, deneyimli oyuncularımızın düşünceleri bizler için önemli diyen Paradox, her ne kadar gönülleri hoş tutmaya ve kırdığı takipçilerini geri kazanmaya çalışsa da iş DLC'lere gelince geri adım atmıyor. Hatta DLC konusunda açık açık "ne düşündüğünüzü biliyoruz ama biz de politikamızın arkasındayız" deniyor ve konuya şöyle nokta konuyor: "Eğer DLC politikamızdan nefret etmeye devam edecekseniz size tüm saygımızla şunu söylüyoruz: Anlaşabildiğimiz tek şey anlaşamadığımızdır."

Tamam, Paradox Interactive fiyatları geri çekeceğini açıkladı ama bunu gerçekten de bizlerden gelen tepkilere ve geri dönüşlere bakarak "Adamlar haklı, onlara istediklerini vermeliyiz!" diyerek mi yapıyorlar? Bence hayır!

paradox-big-2

Oyunlara yapılan zam miktarını ve zamanlamayı düşündüğümde aklıma ilk gelen ve hiç de mantıksızca gözükmeyen düşünce şu: Steam indirimlerinden önce fiyatları yükselt. İndirimler süresince fiyatlarda değişim yapamayacağın için bu sürede senden oyun satın alanlar indirimli sanarak aslında normal fiyata oyun alsınlar. Ondan sonra da sizleri dinledik, haklısınız, bizim için önemlisiniz deyip fiyatları eski haline çek. Böylece hiçbir oyunun indirimli satılmasın, cebine giren para da eksilmesin!

Hoş, bunu düşünen tek kişi ben değilim ve Paradox Interactive hayranları bu sefer de "Bizi salak yerine koymaya çalışıyorsunuz!" diyerek tepki göstermeye başladılar. Bakalım konuyla ilgili nasıl gelişmeler yaşanacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum