Jen Oneal, Blizzard'ın Eş Liderliğini Bıraktı

Mike Ybarra tek başına kaldı

Activision Blizzard'ın yatırımcı toplantısında büyük haberler birbiri ardına geldi. Hatırlarsanız Ağustos ayında J. Allen Brack'ın görevden alınmasıyla birlikte Blizzard'ın başına Jen Oneal ve Mike Ybarra ikilisi getirilmişti. İkilinin ünvanı "eş lider" olarak açıklanmıştı ve bu da aslında Activision Blizzard'ın yönetim kademesinde söz sahibi ismin Bobby Kotick olduğunu gösteriyordu.

Yatırımcı toplantısında Jen Oneal'in görevi bırakmaya karar verdiği açıklandı. Bir yandan Blizzard'da cinsiyet eşitliği, ayrımcılığa son verilmesi vs gibi sözler verilip durulurken stüdyo yönetimi yeniden tek bir erkeğin elinde olacak diyebiliriz yani :) Artık Mike Ybarra, Blizzard'ın tek lideri halkine geldi. Oneal yıl sonuna kadar Activision Blizzard'da kalmaya devam edecek, yıl sonunda ise firmadan tamamen ayrılacak.

"Bunu Blizzard için umutsuz olduğum gerekçesiyle yapmıyorum, aslında atam tersi - buradaki herkesin kalıcı ve anlamlı bir değişim için yüreklerini ortaya koyarak çalıştıklarını görebiliyorum. Bu enerji bana oyunların ve çeşitliliğin kesişmesi için daha fazla neler yapabileceğimi keşfetmem için adım atmaya ilham verdi ve umuyorum ki Blizzard ve diğer stüdyolara da fayda sağlayabilecek bir etki yaratabilirim. Bunun ne formda olacağıan henüz emin değilim ama bulmak için yeni bir yolculuğa çıkıyor olmaktan heyecan duyuyorum" diyor Oneal.

Oneal'in ayrılığıyla birlikte Activision Blizzard'ın kar amacı gütmeyen Woman in Games International'a 1 milyon dolar bağış yapacağı da açıklandı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum