Jim Ryan, Sony'nin Stüdyo Alımlarına Devam Edeceğini Söyledi

Acaba hedeflerinde hangi isimler var

Sony geçtiğimiz ay içerisinde Kanada'lı Haven stüdyosunu bünyesine katarak PlayStation Studios sayısını 21'e çıkarmıştı. Bundan önce de Destiny'nin yaratıcısı Bungie, Demon's Souls Remake'i bizlere sunan Bluepoint Games, Returnal'ın geliştiricisi Housemarque gibi stüdyolar Sony şemsiyesi altına girmişti.

SIE başkanı Jim Ryan, daha fazla geliştirici satın almak için çalıştıklarını açıkladı.

"PlayStation Studios bakımından son birkaç yıldır gayet iyi durumdayız. Yaptıkları oyunların inceleme puanları bakımından başarıları ve ticari başarıları, bize içerik yaratımına büyük yatırımlar yapma imkanı sağlıyor.

Stüdyolarımızı hem organik yolla, hem de satın alımlarla büyütüyoruz. 2021 yılı içerisinde beş stüdyo satın aldık. Başarının başarıyı getirdiği verimli bir döngünün içerisindeyiz."

Jim Ryan daha önce de Sony'nin yeni oyunlarını ilk günden PS Plus'ın yeni versiyonuna ekleme planlarının olmadığını söylemişti. Bu bakımdan Game Pass'e benzemeyen bir sistem Sony'ninki. Ryan bunun sebebini şu sözlerle açıklamıştı:

"Yaptığımız oyunlar git gide büyüyor, daha iyi hale geliyor, daha güzelleşiyor, daha zenginleşiyor, anlatım daha güçleniyor... ve oyuncular da PlayStation'dan gerçekten istedikleri şeyin bu olduğunu söylüyorlar. Bu oyunları daha çıktıkları gün abonelik servisine koymak bu verimli döngüyü bozar ve şu anki gibi yatırımlar yapamayız. Bu yüzden bunu yapmıyoruz. Yıllardır bizim için işe yaramış olan yaklaşımı sürdürmeye devam edeceğiz"

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum