John Carmack ve ZeniMax Davası Büyüyor!

İpler geriliyor.

Oculus'un baş teknoloji yetkilisi John Carmack ve eski işveren firma ZeniMax arasındaki dava süreci tekrar başladı. Carmack'ın dava açma nedeni ise şu. ZeniMax, 2009 yılında ID Sfotware'in 150 Milyon dolarlık satın alımından kaynaklanan bir ödemeyi yapmaması. 

Bugün ise, Carmack'ın söz konusu satın alımdan 22,5 Milyon dolar borçlu olduğu ve ZeniMax "İstihadam Sözleşmesi ve ZeniMax'ın fikri mülkiyet hakkının ihlali" nedeniyle ZeniMax tarafından karşı dava açıldı.

ZeniMax, yapmış olduğu savunmada;
"Bunun Bay Carmack'ın ZeniMax'a karşı ikinci şikayetinin olduğuna dikkat ediyoruz. İlk dava konusu, "Carmack, ZeniMax'ın iş sözleşmesinin ihlal edildiğini iddia ettiği için tazminat ödemekle yükümlüdür." idi. Bu dava sonucunda jüri üyeleri Bay Carmack'ın şikayetini reddetti ve bizi haklı buldu. Hatta bu dava sırasında Carmack jüri üyelerine çeşitli sataşmalarda bile bulunmuştu. Kaldı ki RAGE oyunu için sistemimizde yer alan kaynak kodların çalınması, bunların daha sonra bir şekilde kendi bilgisayarından silmesi de suçlara ektir.

Görünüşe göre hiç pişman olmamış ve şansını tekrar denemeye karar vermiş gözüküyor. Biz de son iddialarını yanıtlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz."

Carmack'ın davasını belirten belge ise ekte yer alıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum