Josh Sawyer, Obsidian'ın İptal Edilen Aliens RYO'suyla İlgili Konuştu

Neler kaçırdığınızı bilin istedim

Obsidian'ın ünlü oyun tasarımcısı Josh Sawyer, stüdyonun 2000'lerin sonlarına doğru üzerinde çalıştığı ama sonradan iptal edilen Aliens rol yapma oyunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sawyer 2006 yılında Sega tarafından duyurulan ve o zamanki ismi Aliens: Crucible olan projenin açılış ekranını da paylaştı.

"2006 ile 2009 yılları arasında Sega için Aliens RPG'si üzerinde çalıştım. O zamanlar Obsidian'da yönetmenler yoktu, tüm liderler eş olarak görünüyordu. Bu yüzden liderler bir şeyin nasıl yapılacağı konusunda hemfikir olmadığında da bir sürü sıkıntı ortaya çıkıyordu.

Oyunun geliştirme sürecinin ilerleyişi çok yavaştı, özellikle de iş çalışır oyun bölümleri yaratmaya geldiğinde. O sırada Sega için Alpha Protocol'ü de geliştiriyorduk ve Sega da bence haklı olarak Alpha Protocol uğruna Aliens'ı rafa kaldırdı.

Ortada bir sürü havalı fikir vardı ama fikri piyasaya süremezsiniz. O deneyimden öğrendiğim en önemli şey eğer oynanabilir bölümleriniz yoksa o zaman ortada da pek bir oyun yoktur."

Kimbilir, belki Josh Sawyer ileride bir gün hayal ettiği o Alien oyununu hayata geçirir, biz de aynı Pentiment örneğinde olduğu gibi kendisinden övgüyle bahsederiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum