Justice League: Snyder Cut, Darkseid'ı Kalıcı Olarak DCEU'ya Sokabilir

Ray Porter umutlu

DC Sinematik Evreni adına işler en başından beri istenildiği gibi gitmiyor. Filmlerin hem gişedeki hem de eleştirilerdeki başarısızlığı DC/WB ortaklığını yeni bir yola girmeye zorladı. Tüm bunlar yaşanrken HBO Max'in ortaya çıkması ve hayranların en büyük beklentisi Justice League: Snyder Cut'ın buradan yayınlanacak olması bir anda pozitif bir rüzgarı DCEU'nun arkasına çevirdi. Yeni versiyonda göreceğimiz Darkseid tüm DC külliyatının en güçlü kötülerinden birisi ve ondan beklenti MCU'nun Thanos ile yarattığı etkiye benzer bir iş yapması.

Filmde Darkseid'ı canlandıracak olan Ray Porter, Snyder Cut ile birlikte evrene giriş yapacak. Halihazırda devam eden DCEU'yu etkilemeyeceği açıklanan Snyder Cut'ın evrene belki de en büyük iyiliği Darkseid'ı dahil etmek olabilir. Porter da yaptığı açıklamalarda karakteri daha fazla canlandırmak istediğini açıklamış. "Umuyorum ki işler bu şekilde ilerler. Kim buna devam edecekse beni de yanına almasını isterim. Kişisel olarak ben Zack'in hikayesinin devamını görmek isterim. Yani evet uzun süre boyunca Darkseid'ı canlandırmak istiyorum. Ancak bu konuda henüz bir şey duymadm, sadece umut ediyorum." diyen Ray Porter bir bakıma DC hayranlarına da tercüman olmuş.

Darkseid'ı orijinal Justice League filminde görebilseydik belki işler çok daha farklı bir şekilde ilerlerdi. Ancak Joss Whedon versiyonunda ortaya çıkan senaryo gerçek anlamda bir hayal kırıklığıydı. Şimdi ufukta çekimleri devam eden Snyder Cut var ve bu uzun soluklu film epey heyecan verici olacak. Her ne kadar DC cephesinden ve Snyder tarafından bunun tek seferlik bir iş olacağı söylense de Darkseid ve başka karakterlerin ilerleyen dönemde DCEU'da yer alma ihtimali bile filmden beklentileri daha da yükseltiyor. 

YORUMLAR
ocelot1789
10 Kasım 2020 12:45

Maalesef sinemaya uyarlamalar sayesinde insanlar Villian'ların amaçları ve aslında o kadar da kötü olmadıklarını görme beklentisine girdi. Thanos'un Mad Titan kısmını hiç göremedik. Death'e olan aşkından yaptıkları yerine '' evrenin kurtarıcısı'' kıvamında işlendi. Aslında daha iyi ama bu kadar büyük anlam yüklemek ve empati kurdurmaya çabaladığı için Darkseid'in karakteri asla kapışamaz Thanos ile.  Anti Life Equation'ı   '' evrendeki canlıların hayatını daha iyi yapmak için almak istiyorum.'' Şekilde işlerlerse çok çok rahatsız edici olur. Pure Evil mantığını görmeyeli çok oldu sinematik dünyalarda. Bazı karakterler sadece ruh hastasıdır, Joker'in bu kadar sevilme sebebi de budur. Hitler'den esinlenilmiş bir karakter olan Darkseid'i Thanos gibi işlerlerse ve bu başarılı olursa fanları üzer. Gerçi Justice League da Fatih olarak lanse edildi, BvS sonunda da Lex '' he is hungry and find us'' dediği için belki gerçekten empati kurulası değil ,gerçekten nefret edilesi bir Villian gelir yıllar sonra.

Parolamı Unuttum