Karanlık Ruhlar Son Kez Savaşıyor: Dark Souls III

Son maceraya hazır mısınız?

Can alıcı grafik detayları ve nefes kesen oynanış şekli ile Dark Souls efsanesi, serinin son oyunu olan Dark Souls III ile final yapıyor.

1- Serinin son oyunu sahneye çıkıyor

RPG tarzındaki oyunlar içerisinde kendine has oynanışı ile büyük beğeni toplayan Dark Souls III, serinin son oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Yeni oynayanları bekleyen farklı oynanış şekli ve eski toprakları heyecanlandıracak hikaye detayları, oyunun şanına yakışır bir final yapmasını sağlıyor.

dark-souls-3-monster-1

2- Lords of Cinder tahtları boş

Hikaye bu kez Lothric adında devasa bir orta çağ haritasında geçiyor. Lords of Cinder denen varlıklar tahtlarını terk ediyor ve tehlike altına giren ilk ateşi savunmak sizlere düşüyor.

dark-souls-3-monster-2

3- Sadece oynanışı değil, görüntüler de büyüleyici

Devasa bir puzzle gibi tasarlanan ara geçiş hikayeleri ve görsel anlatım şekli oynayanları heyecanlandıracak gibi görünüyor. Dark Souls III oynanış olarak diğer serilerden pek farklı değil ancak ne ilk oyun kadar yavaş ne de firmanın diğer oyunu Bloodborne kadar hızlı. Tam kararında bir oynanış sizi bekliyor.

dark-souls-3-monster-3

4- Weapon Arts konusunda ustalık gerektiriyor

Dark Souls III'de göze çarpan ilk yenilik silah sanatlarına daha fazla özen gösterilmiş olması. Kullandığınız silahın özelliklerine bağlı olarak farklı savaş sanatı teknikleri ile düşmanlarınızı kesebiliyorsunuz.

dark-souls-3-monster-4

5- Kritik bir öneme sahip yetenek ağacı

Bir diğer konu ise yetenek puanlarının dikkatli dağıtılması. Daha önceki oyunlardan farklı olarak bu sefer ağırlık seviyeniz çok kritik bir rol üstleniyor. Çevik bir karakter ya da çok güçlü saldırılar yapan bir karakter yaratmanız vereceğiniz yetenek puanları ile belirleniyor.

dark-souls-3-monster-5

6- Artık ölmek, o kadar da kolay değil

Oyun içi özelliklere gelecek olursak; Estus Flask ana can kaynağınız. Diğer oyunlardan farklı olarak bu sefer Estus'larda bir sınır yok. İsterseniz yanınızda 10 adet taşıyabiliyorsunuz ve Bonfire denen kayıt noktalarına geldiğinizde bu iksirleri doldurabiliyorsunuz.

dark-souls-3-monster-6

7- Büyülerin gücü eskisinden daha sağlam

Yeni olarak oyuna bir güç barı daha eklenmiş durumda: Focus Bar. Bu bar sayesinde de büyülerinizi yapabiliyor ve silah özelliklerinizi arttırabiliyorsunuz. Focus Bar'ı doldurmak içinse mavi Estus kullanmanız gerekiyor. Bu yüzden şişeleri dikkatli dağıtmanız önemli bir rol oynuyor.

dark-souls-3-monster-7

8- Oyunda bu sefer tam 19 adet boss var

Bu boss'ların bazılarını kesmeden de ana hikaye üzerinden ilerleyebiliyorsunuz ancak oyundan tam keyif almak ve zorluğunu arttırmak için bu bosslar ile de savaşmalısınız.

dark-souls-3-monster-8

9- Cinder Lord modunda gizemli bir mücadele

Oyundaki bir diğer özellik ise Cinder Lord modu. Bu moda geçtiğinizde etrafınız alevler alıyor ve canınız bir hayli artıyor. Ayrıca diğer oyunculara yerinizi belli ederek yardım çağırabiliyorsunuz. Sizi öldürmek için de gelebilirler, dikkat etmeniz gerekiyor.

dark-souls-3-monster-9

10- İttifaklara katılıp gücünüze güç katabiliyorsunuz

Oyun içerisinde katılabileceğiniz 8 adet covenant yani anlaşma birliği bulunuyor. Seviyenize bağlı olarak farklı özelliklerdeki bu birliklere katılarak farklı eşyalar elde etme şansını da yakalıyorsunuz.

dark-souls-3-monster-10

11- Tüm bunları yaparken bir Monster'ınız olması size avantaj sağlıyor

Dark Souls III'ün en can alıcı noktası ise görüntü kalitesi ve grafik özellikleri olarak öne çıkıyor. Bazı bölgelerde nefes kesici görüntüler ve grafik özellikleri ile oyunu oynayabiliyorsunuz. Dark Souls dünyasının son çarpışmasını yapabilmek ve üstün grafik özelliklerindeki bu final oyununu gelişmiş performansta oynayabilmek için bir Monster oyun bilgisayarı tercih edebilir, bu orta çağ dünyasının tadını doyasıya yaşayabilirsiniz.

dark-souls-3-monster-11

-Advertorial-

YORUMLAR
Parolamı Unuttum