Kasım Ayında Yıldönümlerini Kutlayacak 4 Efsane Oyun

Liseliler bilmez...

Kasım ayı pek çok efsanevi oyunun doğum gününe ev sahipliği yapıyor. Gelin öne çıkan 4 oyunu beraber inceleyip yaşlandığımızı hissedelim. Ne ara geçti yahu 10 yıllar, 20 yıllar?!

Half-Life (20. Yıl)

hl-big

FPS oyun türünü baştan aşağı değiştiren Half-Life, 19 Kasım'da 20. yaşını dolduracak. Bununla beraber Half-Life 2: Episode 2'nin üzerinden 11 sene geçtiğini de belirtelim.

Gordon Freeman'ı oyun dünyasının en tanınabilir karakterlerinden biri yapan Valve ekibi, ilk oyunun üzerinden 6 sene sonra Half-Life 2'yi çıkararak tekrar oyun dünyasını alt üst etmişti. 

Fakat Half-Life serisi şimdilik tarihe karşımış gibi görünüyor. Kim bilir, belki de Valve önümüzdeki E3'te Half-Life: Immortal'ı tanıtır.

Legend of Zelda: Ocarina of Time (20. yıl)

zelda-big

Kimilerine göre "dünyanın" en iyi oyunu olan Ocarina of Time, Zelda serisinin 3 boyutlu platforma geçiş yaptığı ilk oyun olarak da biliniyor. Serinin hayranları tarafından kutsallaştırılan oyun, hedefe kilitlenme gibi mekanikleri ile Nintendo 64'ün en popüler oyunlarından biri haline gelmişti.

Pek çoğumuz 21 Kasım 1998 tarihinde yayınlanan bu oyunu "Su Tapınağı" bölümünden hatırlıyoruz.

Beyond Good & Evil (15. yıl)

beyondd-big

Beyond Good & Evil, Playstation 2 platformuna geldiğinde takvimler 2003 yılının Kasım ayını gösteriyordu. Kimilerine göre oyun dünyasının en "underrated" oyunlarından biri olarak gösterilen Beyond Good & Evil, hikayesi ve ilginç karakterleri ile dikkat çekiyordu.

E3 2017'deki Ubisoft konferansında seneler sonra yeni bir devam oyununa kavuşacağı açıklanan Beyond Good & Evil, şimdiden oldukça iyi tepkiler almayı başardı. Bakalım efsanevi oyunun geri dönüşü nasıl olacak.

Left 4 Dead (10. yıl)

l4d-big

Bir başka Valve vakası daha.. Co-op shooter türünün en eğlenceli örneklerinden biri olan L4D, yıllar sonra zombiler ile vereceğimiz savaşta bize yol gösterici bir rehber niteliği taşıyordu. 

Serinin devam oyunu olan Left 4 Dead 2, ilk oyundan 1 sene sonra piyasaya çıkmıştı. Eğer serinin hayranıysanız ama oynamaktan sıkıldıysanız sizi "Atölye" haritalarını oynamaya davet ediyorum. Helm's Deep'te zombi ordusunu savuşturmaya çalışmak oldukça eğlenceli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum