Kena: Bridge of Spirits’in PS5 Versiyonu Ne Gibi Farklılıklar Vadediyor?

Nesil farkı dikkat çekecek mi dersiniz?

Sony tarafından düzenlenen PlayStation 5 dijital etkinliğinde gösterilen oyunlar arasında Kena: Bridge of Spirits de yer almaktaydı. PS4 ve PC için de çıkacak oyun, PS5’in nimetlerinden nasıl yararlanacak, bu da merak edilen konulardan birisi. Gameinformer’ın son sayısında bu konu üzerine bir makale kaleme alınmış ve bazı detaylar paylaşılmış.

İlk olarak oyunun yükleme süresi ile ilgili bir bilgi verilmiş. Malum PS5 için SSD kullanımı konusu çok vurgulanan ve yükleme sürelerini ciddi derecede azaltacağı ifade edilen bir husus. Verilen bilgiye göre oyunun PS5’teki açılış süresi 2 saniye. Bunun açık oyuna geri dönüş süresi olmadığı, oyunu ilk defa başlatırken geçerli süre olduğu da özellikle vurgulanmış.

Başlangıçta PS4 için geliştirilmekte olan oyun, PS5'e geçince yapımcı ekip yeni imkanlara kavuşmuş. Mesela ormanların daha gür ve yoğun olması gibi görsel yönden geliştirmelerden bahsediliyor. Bir de Rot meselesi var. Etrafta bulacağımız ufak yaratıklar olan rotlardan oyunda 100 kadar bulunuyor ve PS5’te aynı anda hepsini görebileceğiz. PS4’te de bunların hepsini bulabileceğiz ama hepsini aynı anda görmek imkânımız olmayacak.

PS5 kontrolcüsü DualSense ile ilgili olarak da bir başlık açılmış. Malum tetik tuşlarının sunduğu hassasiyet konusu çok vurgulanıyor. Bu oyunda da gerek ağır saldırılar için gerekse yay kullanımında bu özellikten istifade edilmiş. Ayrıca haptik ile de desteklenmiş bu süreç. Yayı gerdiğimizde ve üzerine bir rot eklendiğinde bunu dinamik olarak hissetmemizi sağlayan bir tasarım söz konusu; Rot’un zıpladığını avuç içimizde hissedebileceğimizi söylüyorlar. Benzer şekilde Rotların soldan sağa geçişini elimizde de soldan sağa geçmişler gibi hissedebileceğimiz de söyleniyor. Yani, kontrolcünün özelliklerini kullanmak konusunda da özel bir gayret gösterilmiş.

Oyunu PS4 için satın alanlar PS5 güncellemesine de ücretsiz olarak sahip olabilecek; bu da güzel bir detay tabii.

PS4, PS5 ve PC için geleceği belirtilen oyunun çıkış tarihi henüz belli değil. Oyunun PC versiyonu Epic Store'da satışa sunulacak. Bakalım yeni neslin ilgi çeken oyunlarından birisi olabilecek mi.

 

YORUMLAR
Kaan
9 Eylül 2020 18:57

Açık dünya olmaması beni biraz üzdü. Çizgisel oyunların end game'i olmaması, çok hızlı bitmesi ve keşif duygusunun azlığı sebebiyle kendini tekrar oynatmıyor .

Parolamı Unuttum