Kickstarter’da Bugüne Dek Oyunlar İçin 500 Milyon Dolar Toplanmış

Damlaya damlaya neler olmuş yav?

Tim Schafer’ı benim kadar sevmiyor olabilirsiniz. Örneğin Psychonauts oyunundan hiç hoşlanmayan okurlarımızın olduğunu yorumlardan gayet iyi biliyorum. Hatta aynı şey Broken Age için de geçerli. Hadi el kaldırın, kızmayacağım söz. (Vurun kellelerini!) Ama bir konuda hakkını vermeniz gerek, oyunlar için Kickstarter’ı kullanmayı akıl ederek resmen bir devrim başlattı.

Kickstarter sayesinde dağıtımcıların “satmaz” diye para vermeyi reddettiği pek çok muhteşem oyuna kavutluk bugüne dek: Shadowrun, Wasteland 2, Pillars Of Eternity, Divinity: Original Sin, Darkest Dungeon, Elite: Dangerous, Overfall… Üstelik Torment: Tides Of Numenera, Bard’s Tale 4, Star Citizen gibi pek çokları da yolda. Hâlbuki çok değil, beş yıl kadar önce insanlar bu iş yürümez, kimse daha çıkmamış oyuna para vermez deniyordu.

Kickstarter tarafından dün yayınlanan bir infografiğe bakılırsa bugüne dek oyun projeleri için 500 milyon dolar bağış yapılmış. Ne ilginçtir ki bunların sadece 186 milyon doları video oyunlarına gitmiş. Geri kalanıysa masaüstü karton oyunlar ve kart oyunlarına gitmiş. Toplamda 2 milyondan fazla kişi 8000’e yakın projenin gerçekleşmesini sağlamış.

Bu yöntemle çıkan oyunlar şu anda sürdürdükleri başarı ivmesini göstermeye devam ettikçe Kickstarter’dan gelen küçük mucizeler de artacaktır mutlaka. Siz siz olun, imkânınız varsa desteğinizi bu bağımsız yapımcılardan (bilhassa da yerli olanlardan) esirgemeyin dostlar. Darısı sonraki 500 milyonun başına.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum