Komşular Bir Süre Daha Rahat - Hello Neighbor'ın Çıkışı Ertelendi

Gizliliğe dayalı korku oyunu Hello Neighbor yıl sonuna doğru çıkacak

Gözümüzü komşumuzun evine dikeceğimiz, gizlice içeri sızıp bizden neler sakladığını ortaya çıkarmaya çalışacağımız, sonra da buna pişman olacağımız "komşunun işine burun sokmaca" oyunu Hello Neighbor normalde 29 Ağustos'ta çıkacaktı. Ama oyunun yayıncısı TinyBuild yaptığı bir açıklamayla çıkış tarihini neredeyse 3 ay erteledi. Oyunun yeni çıkış tarihi 8 Aralık ve TinyBuild bunun %100 kendi hatalarından kaynaklandığını söylüyor.

Sorunun çıkış kaynağı oyun motorunun çıkışa hazırlık olması amacıyla güncellenmesinde yatıyormuş. TinyBuild'den Alex Nichiporchik'in söylediğine göre yapılan güncelleme yalnızca karakterlerin yol bulma yeteneklerini bozmakla kalmamış, yapay zekayı da etkilemiş ve oyun çakılmaya başlamış. Tüm bunları düzeltmek için fazlaca zamana ihtiyaç duyduklarını söylemişler, acele edip ortaya kötü bir oyun çıkarmalarından iyidir.

Halbuki oyunun alfa ve beta versiyonları fena çalışmıyordu, hatta helloneighborgame.com adresinden indirebileceğiniz ikinci alfa versiyonu ile oyunun mekaniklerine dilerseniz bir göz atmanız bile mümkün. Oyunu ön siparişle satın alırsanız Betalara katılabiliyorsunuz ve oyunun Beta 3 versiyonunda da oldukça önemli değişiklikler var aslında. TinyBuild'in yayınlamış olduğu yapımcı günlüğü videosunda tasarımla ilgili bu değişikliklerden de bahsedilmiş. Korku Fabrikası'nın kaldırılmış olması, Korku Marketi'nde değişiklikler yapılmış olması gibi yeniliklere ek olarak Beta 3 versiyonuna dev bir komşu da eklenmiş. Yapılan tüm değişiklikleri tinybuild.com sitesindeki günlüklerden takip etmek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum