Korku Oyunu Close to the Sun 2019'da Geliyor

Edison duymasın!

Geçtiğimiz sene Gamescom’da PC için duyurulan FPS oyunu Close to the Sun’ın 2019 başlarında PlayStation 4 ve Xbox One’a da çıkacağı açıklandı.

Ünlü mucit Nikola Tesla tarafından dünyanın yaratıcı beyinlerine ev sahipliği yapmak üzere yaratılan bir gemide geçecek olan oyunda, Rose isimli genç bir gazeteciye hayat vereceğiz. Kayıp kız kardeşini aramak üzere gemiye gelen Rose’un bu ütopik yerleşkede bir şeylerin çok fena halde ters gitmiş olduğunu anlaması uzun sürmeyecektir.

Korku türündeki oyun, konusundan ve fragmanından da anlaşılabileceği üzere fazlasıyla BioShock ve Prey’i andırıyor. Close to the Sun’da Rapture ve Talos 1’in yerini henüz ismini bilmediğimiz gizemli bir gemi, Andrew Ryan ve Alex Yu’nun yerini ise Nikola Tesla almış gibi görünüyor. Tesla’nın oyunda görünüp görünmeyeceği ya da yukarıda ismi geçen her iki oyunda da olduğu gibi Close to the Sun’da da rol yapma öğelerinin olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Yalnız bildiğimiz bir şey var ki, o da önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Gamescom’da oyuna dair çok daha fazla bilgiye ulaşabilecek olduğumuz.

Close to the Sun’ın her ne kadar özgün göründüğünü söyleyemesem de, bir BioShock hayranı olarak kendisini merakla beklediğimi itiraf etmeliyim. Yapımında birden çok oyundan ilham alındığı açıkça ortada olan Close to the Sun’ın yapım şirketinin esin kaynakları arasında umarım Tesla denilince akıllara gelen bir diğer oyun olan The Order: 1886 yoktur. Yunan mitolojisi ve İkarus’a atıfta bulunan ismiyle, Close to the Sun’dan tek dileğim kendine örnek aldığı BioShock’a yakın bir derinliğe sahip olması.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum