Korkulan Oldu: DMC 5’in Fiyatına Feci Zam

Şeytanı da ağlattınız sonunda yeminle

Hatırlarsanız bundan kısa bir süre önce Devil May Cry 5’in PC fiyatının artabileceği, hatta tıpkı Resident Evil 2 Remake’te olduğu gibi korkunç bir zamma maruz kalabileceği konusunda sizleri uyarmıştık sevgili Oyungezerler. Ne yazık ki haklı çıktık ve oyunun PC sürümü neredeyse %100 oranında zamlandı…

Oyunun daha önce 259 TL’ya satılan standart sürümü 399 TL, Digital Deluxe sürümüyse 469 TL oldu. Böylece oyunun Steam üzerinden satılan “dijital” sürümünün fiyatları Playstation 4 ve Xbox One için satılan “kutulu” sürümleriyle aynı seviyeye geldi. Neden? Çünkü Türkiye resmi dağıtımcısının belirlediği tavsiye edilen satış fiyatı bu. 60 dolar yerine 75 dolar… E adamlar konsol ve oyun satacaklar. PC fiyatı daha düşük olursa kim neden aynı oyunu konsolda alsın, di mi? Hiç… Siz de yani. Cık cık.

Üstelik bu sefer oyunun ön siparişten çıkmasını beklemeden, tam da Sevgililer Günü’nde geldi bu zam. İlerleme var yani…

Şahsen konsol oyunlarının bu kadar pahalı satılması da PC fiyatlarının sırf konsollarla aynı olsun diye yükseltilmesi de iyice kabak tadı verdi artık. Birileri bu insanlara hiç kimsenin oyunlara asgari maaşın dörtte biri kadar para veremeyeceğini anlatsın. Sürümden kazanmak diye bir şey vardır yahu… Hadi onu geçtim, bari 60 doların tam karşılığına satın. 75 dolar nedir? Tüm dünyada İsrail’le birlikte en pahalı fiyat bizde.

Hâlâ umursayan varsa Devil May Cry 5, 8 Mart’ta PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum