Karayip Korsanları 5 Filmini Çalan Korsanlar Fidye İstiyor!

Korsanlık işte tam olarak böyle bir şey

Bilgisayar korsanları tam da isimlerine yakışacak şekilde Karayip Korsanları'nı korsan yayınlamamak için Disney'den fidye istiyor ve bu bir şaka değil. Söz konusu korsanlar filmin gerçekten ellerinde olduğunu kanıtlayacak herhangi bir şey yapmamış olsalar da durum ciddi. Çünkü benzer bir olay geçen haftalarda Orange is the New Black dizisinin başına gelmişti ve Netflix fidye ödemeyi kabul etmeyince korsanlar dizinin 5. sezonunu olduğu gibi yayınlamıştı.

Deadline sitesinin edindiği bilgilere göre korsanlar "oldukça yüklü miktarda para" talep ediyorlar ve ödemenin de Bitcoin ile yapılmasını istiyorlar. Kendileri için WannaCrypt virüsünün vücut bulmuş hali desek hiç de tuhaf kaçmaz. Eğer Disney fidye ödemeyi kabul etmezse filmi gittikçe büyüyen parçalar halinde yayınlayacaklarmış, zaten ilk parçanın yayınlanmasıyla birlikte filme gerçekten sahip olduklarını kanıtlamış olacaklar.

Karayip Korsanları'ndan Bir Fragman Daha

Elbette Disney bu tehditlere göz yummadı, fidye ödemeyi reddederek FBI'ya başvurdu. Ama işin asıl ilginç olan kısmı Disney'in bu tehditlere karşı olan cevabı oldu. Disney CEO'su Bob Iger korsanlarla işbirliği yapmayacaklarını ve taleplerini kesinlikle karşılamayacaklarını söylerken bir bakıma "buyurun, yayınlayın" diyor. Karayip Korsanları Disney'e en çok gelir getiren filmlerden biri ve erkenden sızması muhtemelen gişedeki başarısına gölge düşürecek. Ama görünüşe göre Disney bunun pek de önemli olmadığını ve koydukları tavrın kendilerine zarardan çok yarar olarak geri döneceğini düşünüyor. 

Başrollerinde Johnny Depp, Javier Bardem, Kaya Scodelario, Geoffrey Rush ve Orlando Bloom'un rol aldığı Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı, Türkiye'de 26 Mayıs 2017 tarihinde vizyona girecek.

Bu sene beyaz perdede izleyebileceğimiz tüm filmlerin listesini görmek için 2017 Film Takvimi'ne bakmayı da unutmamanızı öneririz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum