Kotaku’dan Ayrılan Jason Schreier, Bloomberg’e Katıldı

Bloomberg’ten oyun haberleri zamanı

Jason Schreier, oyun basınının önemli isimlerinden birisi. Kendisi duyurulmuş veya duyurulmamış oyunlarla ilgili sağlam kaynaklardan elde ettiği bilgileri paylaşmasının yanında oyun dünyasındaki önemli sorunları da okurlarına yansıtan bir isim. Büyük yapımların ertelenme haberleri konusunda da yine kendisinin önemli bir referans olduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla, kendisi dikkatle takip ettiğimiz isimlerden.

Schreier; geçtiğimiz günlerde Twitter’dan paylaştığı bir mesajla, Kotaku’dan ayrıldığını ilan etmişti. Aslında bu bir süredir beklenen bir gelişmeydi. Ancak Schreier yoluna nerede devam edecek, bunu öğrenememiştik.

Söz konusu mesajında Schreier, sekiz yılın ardından Kotaku’dan ayrıldığını, birkaç haftayı kitabını tamamlamak ve kızıyla vakit geçirmek için harcayacağını, sonrasında da bir başka mecrada oyunlar hakkında haberler sunmaya devam edeceğini belirtmekteydi.

İşte bu yeni mecra belli olmuş durumda. Schreier Bloomberg’e katılacağını, pozisyonunu tanımlamak konusunda belirli bir esnekliğe sahip olacağını, ama odağında yine oyun sektörünün bulunacağını açıkladı. Schreier ayrıca Maximum Fun bünyesinde Kotaku’dan mesai arkadaşları Kirk Hamilton ve Maddy Myers ile bir podcast düzenlemeye başlayacaklarını da söylemiş.

Schreier, röportajında Kotaku’daki sorunlarla ilgili bazı detaylar da paylaşmış. Dilerseniz, röportajın tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
21 Nisan 2020 19:26

Adamın yüz tipini bize benzeten bir tek ben miyim acaba?

Parolamı Unuttum